Blog

Groningen muziekstad, 365 dagen per jaar

geplaatst op door

Niet alleen tijdens Eurosonic Noorderslag, maar het hele jaar door is Groningen een muziekstad. Dit blijkt onder andere uit de vele cafés en restaurants waar met regelmaat concerten en jamsessies - oftewel open podia - georganiseerd worden. Voor muzikanten die graag met anderen muziek maken, maar zonder meer ook voor de muziekliefhebber die geniet van een avondje spontane live muziek. Waar vind je deze concerten en sessies? We zetten hier een aantal leuke, maandelijks en soms wekelijks terugkerende muziekoptredens op een rij. 

lees het volledige artikel

10 redenen om weer eens naar Groningen terug te keren

‘Alsof de tijd hier heeft stilgestaan’ is misschien wel de meest gehoorde slogan van terugkerende Groningenverlaters. Echter, niets is minder waar, want de nieuwe horecagelegenheden en winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast zijn er de eeuwige studenten, nostalgische kroegen en d'Olle Grieze, waardoor de stad te allen tijde haar vertrouwde charme blijft houden. We hebben een opsomming gemaakt van enerzijds de dingen die onveranderd zijn na je vertrek uit Groningen, en anderzijds de nieuwe, hippe hotspots in de stad. Kortom: handige info voor de herontdekkingsreis door je oude, vertrouwde (studenten)stad. 

lees het volledige artikel

Winter in de binnenstad, voor jong en oud

Er staat een prachtige kerstboom op de Grote Markt en de overdekte ijsbaan is alweer een groot succes. De Groninger winteractiviteiten zijn duidelijk in volle gang. In de aanloop naar kerst wordt er van alles in de binnenstad georganiseerd. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om in een groot stuk ijs te hakken en kun je alleen in Groningen 's werelds grootste kerstbal bewonderen. Een goedgevuld activiteitenprogramma voor alle leeftijden.

lees het volledige artikel

8 gouden tips voor WinterWelVaart

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december vindt de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge-, Lage- en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. Omdat het gratis toegankelijke, driedaagse WinterWelVaart zoveel te bieden heeft, hebben we een aantal hoogtepunten voor je uitgelicht. 

lees het volledige artikel

6x Exposities in de Groninger musea

Op een druilerige winterdag kun je extra genieten van exposities in één van de vele musea die de stad Groningen rijk is. Breng een bezoek aan het Nederlands Stripmuseum voor een overzicht van het werk van striptekenaar en kunstenaar Jan Kruis, bezoek 'EPEX' tijdens of vlak na het Eurosonic Noorderslag festival in het GRID Grafisch Museum of bekijk de tentoonstellingen 'De Romantiek in het Noorden - Van Friedrich tot Turner' en 'Ook Romantiek' in het Groninger Museum. Hieronder zetten wij zes exposities in Groninger musea voor je op een rij.

lees het volledige artikel

10 redenen voor een citytrip naar Wintercity Groningen

Groningen is een stad met een rijke historie, knusse hofjes, een karakteristieke diepenring en bijzondere architectuur. Een uitgaansstad waar cafés geen sluitingstijden kennen en de studentenstad van de onlangs bekroonde televisiemakers Arjen Lubach, Janine Abbring en Wilfred Genee. Ontdek deze winter het sfeervolle Groningen en bezoek de vele hotspots, bezienswaardigheden en evenementen in deze noordelijke hoofdstad. Wat dacht je van 's werelds grootste kerstbal, de vele knusse kerstmarkten in en rond de stad en het jaarlijks muziekfestival Eurosonic Noorderslag dat weer voor de deur staat? We geven 10 goede redenen om deze winter naar Wintercity Groningen te komen en heten je een warm welkom in deze koude wintermaanden. 

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina