Blog

Zomerstad Groningen

Wie deze zomervakantie in Groningen blijft hoeft zich niet te vervelen, want van 29 juli t/m 12 augustus staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Elke dag wordt er iets georganiseerd. Zo kunnen de kids deze vakantie springen op één van de 40 springkussens, knutselen in de knutselkeet of suppen door de grachten. Hier vind je een overzicht van de activiteiten. Houd deze pagina goed in de gaten want het programma wordt regelmatig aangevuld met meer informatie.  Belangrijk: alle Zomerstad activiteiten vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur.

lees het volledige artikel

5x alternatieve bioscopen in Groningen

Locals weten als geen ander hoe leuk Groningen is. Daarom laten we ze graag aan het woord om te vertellen wat de beste plekken van de stad zijn. Waar je het lekkerst kunt eten, waar je de verborgen pareltjes van de stad en de provincie vindt en wat de tofste evenementen zijn die in Groningen georganiseerd worden. Groningen is een super plek voor filmliefhebbers, want naast de grote bioscopen telt de stad ook een aantal kleinschaligere, alternatieve bioscopen. Kirsten Sikkema, blogger bij I Go Groningen, vertelt je graag meer over de mogelijkheden om eens anders dan anders een filmpje te pakken in Groningen.

lees het volledige artikel

Terrassen in Groningen

geplaatst op door

Sinds jaar en dag begeven stadjers en studenten zich bij mooi weer op de vele leuke terrasjes die de stad rijk is. Bij de geringste zonnestralen klinken buiten de gezellige zomergeluiden van rammelende glazen, geklets en geschuif met terrasstoelen. In Groningen kun je uitstekend een terrasje pakken: op elke hoek van de straat dient de mogelijkheid zich aan om - als je geluk hebt - in de zon een koud glas lekkers te nuttigen. Hier vind je een selectie van fijne terrassen in de stad.

lees het volledige artikel

Groningen muziekstad, 365 dagen per jaar

geplaatst op door

Niet alleen tijdens Eurosonic Noorderslag, maar het hele jaar door is Groningen een muziekstad. Dit blijkt onder andere uit de vele cafés en restaurants waar met regelmaat concerten en jamsessies - oftewel open podia - georganiseerd worden. Voor muzikanten die graag met anderen muziek maken, maar zonder meer ook voor de muziekliefhebber die geniet van een avondje spontane live muziek. Waar vind je deze concerten en sessies? We zetten hier een aantal leuke, maandelijks en soms wekelijks terugkerende muziekoptredens op een rij. 

lees het volledige artikel

10 redenen om weer eens naar Groningen terug te keren

‘Alsof de tijd hier heeft stilgestaan’ is misschien wel de meest gehoorde slogan van terugkerende Groningenverlaters. Echter, niets is minder waar, want de nieuwe horecagelegenheden en winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast zijn er de eeuwige studenten, nostalgische kroegen en d'Olle Grieze, waardoor de stad te allen tijde haar vertrouwde charme blijft houden. We hebben een opsomming gemaakt van enerzijds de dingen die onveranderd zijn na je vertrek uit Groningen, en anderzijds de nieuwe, hippe hotspots in de stad. Kortom: handige info voor de herontdekkingsreis door je oude, vertrouwde (studenten)stad. 

lees het volledige artikel

Winter in de binnenstad, voor jong en oud

Er staat een prachtige kerstboom op de Grote Markt en de overdekte ijsbaan is alweer een groot succes. De Groninger winteractiviteiten zijn duidelijk in volle gang. In de aanloop naar kerst wordt er van alles in de binnenstad georganiseerd. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om in een groot stuk ijs te hakken en kun je alleen in Groningen 's werelds grootste kerstbal bewonderen. Een goedgevuld activiteitenprogramma voor alle leeftijden.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina