Blog

Bomvol weekend rondom Groninginnedag

Groninginnedag? Is dat de nieuwe Koninginnedag? Nee. Maar dat het net zo gezellig gaat worden weten we wel zeker! Groningers en oud-Groningers verzamelen zich het weekend van 24 juni in de meest gezellige stad van het land tijdens deze nationale terugkomdag. De grote reünie is niet het enige wat Groningen dat weekend tot de place-to-be omtovert. De Grote Markt wordt een camping, der Aa-kerk een Jenever en Gin walhalla, de Ossenmarkt een bierparadijs en op de Vismarkt gaat er driftig gekookt worden. Maar ook buiten de stad is er genoeg te doen. We zetten het even voor je op een rijtje.

lees het volledige artikel

Groningen voor foodies

De laatste jaren zien we regelmatig foodtrends die vanuit de hele wereld naar Nederland overwaaien. Ook Groningen doet mee aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken. En gelukkig maar, want dit zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe horecagelegenheden bij komen en dat je in Groningen dus niet snel uitgekeken en -gegeten raakt. Hier zetten we een paar spannende foodtrends voor je op een rij. Van de Japanse Bentobox tot een Hawaiiaanse Poke Bowl en van Noord-Afrikaanse Shakshuka tot Vietnamese pho: je vindt hier de juiste adresjes in de stad. Aan alle foodies: bon apetit!

lees het volledige artikel

De avonturen van de Martinitoren

Al van ver buiten de stad kun je hem zien staan, met z’n karakteristieke kroontje: de Martinitoren. D’ Olle Grieze (“Oude Grijze”) is met 96,8 meter de hoogste toren van Groningen; al eeuwenlang kijkt hij uit over de Grote Markt aan zijn voeten en de Groninger Ommelanden aan de horizon. De toren heeft heel wat gebeurtenissen aan zich voorbij zien trekken, maar de verhalen van de toren zelf en de bijbehorende kerk zijn minstens zo kleurrijk.

lees het volledige artikel

10 redenen om weer eens naar Groningen terug te keren

‘Alsof de tijd hier heeft stilgestaan’ was misschien wel de meest gehoorde slogan van terugkerende Groningenverlaters. Echter, niets is minder waar, want de nieuwe horecagelegenheden en winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast zijn er de eeuwige studenten, de nostalgische kroegen en d'Olle Grieze, waardoor de stad te allen tijde haar vertrouwde charme blijft houden. Om te laten zien wat we hier precies mee bedoelen, hebben we een korte opsomming gemaakt van enerzijds de dingen die onveranderd zijn na je vertrek uit Groningen, en anderzijds de nieuwe, hippe hotspots in de stad. Kortom: handige info voor de herontdekkingsreis door je oude, vertrouwde (studenten)stad. 

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina