Blog

Al bijna 140 jaar “chillen” in het Noorderplantsoen

geplaatst op door

In het centrum van de stad Groningen, daar waar in de 17e eeuw de verdedigingswallen van de stad lagen, vind je het Noorderplantsoen. Een bijzonder fraai park in Engelse stijl, aangekleed met diverse kunstwerken, een horecapaviljoen, speelweide en muziekkoepel. Het Noorderplantsoen is al jaren lang een geliefde plek onder studenten, gezinnen, sportievelingen, recreatieve wandelaars en zonaanbidders. Deze oase van rust midden in de stad is zo’n 140 jaar geleden in het leven geroepen als recreatiegebied voor stadjers. Hoe is het Noorderplantsoen ooit ontstaan en waarvoor werd het toen en wordt het tegenwoordig gebruikt? 

lees het volledige artikel

Groningen voor aanstaande studenten

Elk jaar staan duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd in Groningen. De tijd die volgens vele voorgangers en ervaringsdeskundigen de mooiste tijd van je leven gaat worden. Van 14 tot en met 18 augustus worden aankomende studenten een warm welkom geheten tijdens de KEI-week, de grootste studentenintroductieweek van Nederland. Gedurende vijf dagen maken zij kennis met hun nieuwe woonplaats. Wij helpen ze graag een eindje op weg en introduceren hier de plekken waar je als student vast en zeker veel tijd gaat doorbrengen. 

lees het volledige artikel

Groningen, een jonge stad met een oud hart

Groningen is een stad met een rijke historie. Dat is te zien aan de vele prachtige oude gebouwen in en om de binnenstad. De Stadsschouwburg, het stadhuis en d’ Olle Grieze zijn voorbeelden van monumenten die nog altijd sfeerbepalend zijn voor de stad van nu. Deze historische paradepaardjes staan in schril contrast met het jeugdige karakter van de stad. Eén op de vijf inwoners is student en daarmee is Groningen de jongste stad van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel oude panden hun oorspronkelijke functie inmiddels hebben ingewisseld voor moderne taferelen.

lees het volledige artikel

Bomvol weekend rondom Groninginnedag

Groninginnedag? Is dat de nieuwe Koninginnedag? Nee. Maar dat het net zo gezellig gaat worden weten we wel zeker! Groningers en oud-Groningers verzamelen zich het weekend van 24 juni in de meest gezellige stad van het land tijdens deze nationale terugkomdag. De grote reünie is niet het enige wat Groningen dat weekend tot de place-to-be omtovert. De Grote Markt wordt een camping, der Aa-kerk een Jenever en Gin walhalla, de Ossenmarkt een bierparadijs en op de Vismarkt gaat er driftig gekookt worden. Maar ook buiten de stad is er genoeg te doen. We zetten het even voor je op een rijtje.

lees het volledige artikel

Groningen voor foodies

De laatste jaren zien we regelmatig foodtrends die vanuit de hele wereld naar Nederland overwaaien. Ook Groningen doet mee aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken. En gelukkig maar, want dit zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe horecagelegenheden bij komen en dat je in Groningen dus niet snel uitgekeken en -gegeten raakt. Hier zetten we een paar spannende foodtrends voor je op een rij. Van de Japanse Bentobox tot een Hawaiiaanse Poke Bowl en van Noord-Afrikaanse Shakshuka tot Vietnamese pho: je vindt hier de juiste adresjes in de stad. Aan alle foodies: bon apetit!

lees het volledige artikel

De avonturen van de Martinitoren

Al van ver buiten de stad kun je hem zien staan, met z’n karakteristieke kroontje: de Martinitoren. D’ Olle Grieze (“Oude Grijze”) is met 96,8 meter de hoogste toren van Groningen; al eeuwenlang kijkt hij uit over de Grote Markt aan zijn voeten en de Groninger Ommelanden aan de horizon. De toren heeft heel wat gebeurtenissen aan zich voorbij zien trekken, maar de verhalen van de toren zelf en de bijbehorende kerk zijn minstens zo kleurrijk.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina