10 tips eten en drinken in Groningen

geplaatst op

Groningen is niet alleen een fantastische stad om te winkelen. Het barst er van de leuke adressen voor koffie, lunch of diner.

Anat

Tweevoudig winnaar Vegan Awards 2015. In dit ontbijt- en lunchcafé aan het Noorderplantsoen is alles op de kaart 100% plantaardig (veganistisch), volledig biologisch, suikervrij en erg lekker.

Verlengde Grachtstraat 1
http://www.anat.nu

Smaeck

Chefkok André Hayasaki werkte onder andere met topchef Heston Blumenthal. Smaeck, een plek waar je ’s avonds terecht kan voor fine dining.

Oude Boteringestraat 8
http://www.smaeckgroningen.nl

Wadapartja

Naast eten en borrelen kun je bij Wadapartja ook winkelen. Alles wat je ziet is te koop. Genieten van seizoensproducten en bijzondere cadeaus dus.

Gedempte Zuiderdiep 39-41
http://wadapartja.nl/

Bakkerij Blanche

Naast een hotel, espressobar en café heeft Miss Blanche een eigen bakkerij. Een fijne plek voor een stevig ontbijt, een heerlijke lunch of bijzondere taartjes.

Brugstraat 28
http://www.bakkerijblanche.nl/

Restaurant Voilà

Met de Franse keuken als basis, wordt hier elke dag een ander vijfgangenmenu bereid. Altijd met (h)eerlijke, verse producten.

W.A. Scholtenstraat 39
http://www.restaurantvoila.nl

Brasserie Midi

Hier vind je Mediterrane smaken in een warme, sfeervolle omgeving. Een ideale plek om even te onthaasten.

Folkingestraat 42
http://www.brasseriemidi.nl/

Grand Café De Biechtstoel

Geniet van hemelse gerechten in een wel heel bijzondere omgeving. Bij De Biechtstoel word je omringd door een enorme collectie heiligenbeelden.

Damsterdiep 22-24
http://www.debiechtstoel.com

Café Wolthoorn & Co

Een klassiek bruin café (sinds 1923) dat meermalen is geroemd om de uitstekende service. Een plek waar niet de muziek de boventoon voert, maar de bezoeker zelf.

Turftorenstraat 6
http://www.cafewolthoorn.nl/

De Uurwerker

Heerlijke plek voor ontbijt, koffie of een pizza uit de houtgestookte pizzaoven. En je kunt er nog lekker werken ook, dankzij het supersnelle wifi netwerk!

Uurwerkersgang 24/7
http://www.uurwerker.nl

Concerthuis

In deze eetbar kijkt niemand vreemd op als je ’s morgens vroeg al pizza bestelt. Heerlijke hapjes, bijzondere drankjes en dat alles in een enorm ontspannen omgeving vol creatieve vondsten.

Poelestraat 30
http://www.hetconcerthuis.nl

Meer en eten en drinken in Groningen? Kijk op http://citytrip.groningen.nl of download de Groningen City Guide app.

Deel deze pagina