Een wijntje in Groningen

Liefhebbers van een goede slok druivennat kunnen uitstekend borrelen in Groningen. Hier zetten we de leukste wijnwinkels en winebars voor je op een rij. Ga jij deze week borrelen in de hippe rooftop winebar van Mr. Mofongo of kies je toch voor het wat klassiekere Barrel Wijnlokaal? Doe hier je inspiratie op voor een gezellige borrelavond.

Barrel Wijnlokaal

Haddingestraat 27 - Barrel Wijnlokaal hoort zonder twijfel bij de beste wijnbars die ons land rijk is en beschikt over een gezellige zaak en een uniek assortiment dat in Nederland zijn weerga nauwelijks kent. Barrel heeft meer dan 400 wijnen op de kaart en iedere week een selectie van tenminste 15 wijnen per glas. Het feest is helemaal compleet met de zorgvuldig geselecteerde kazen en charcuterie.

Mofongo ’s Rooftop Winebar

Oude Boteringestraat 26 - Naast het restaurant, de cocktailbar en de distillery beschikt Mr. Mofongo sinds afgelopen zomer ook over een mooie rooftopbar. Deze staat volledig in het teken van wijn en mag daarom niet ontbreken in dit rijtje met wijnbars en wijnwinkels.

Cappuvino

Vismarkt 1 – Cappuvino is een nieuwe hotspot voor koffie- en wijnliefhebbers in het hart van Groningen. Een jarenlange zoektocht naar producten in verschillende landen heeft ervoor gezorgd dat deze kwaliteit gewaarborgd wordt. Met Cappuvino is Groningen een goede spot voor wine & bites rijker. Laat die VrijMiBo maar komen!

De Pijp Wine & Dine

Hoge der A 3 – Aan het prachtige Hoge der A, bevindt zich het restaurant de Pijp Wine & Dine. Naast het pure en eerlijke eten is hier genoeg ruimte om te genieten van een goed glas wijn.  De wijnkaart bestaat voornamelijk uit biologische en/of bio-dynamische wijnen en bovendien staat respect voor het milieu hoog in het vaandel.

Wijnkelder Van ’t Huys

Oosterstraat 53 - Deze uit 1778 stammende wijnkelder kan gezien worden als de oudste van Groningen. Wijnkelder Van ’t Huys beschikt over een ruim assortiment aan wijnen uit verschillende landen. Met de aanvullende fingerfood is dit een fantastische plek om te genieten van een goed glas wijn te midden van een rijke Groningse geschiedenis. Elke maand is er live-muziek en worden er wijnproeverijen georganiseerd in samenwerking met het Hotel Schimmelpennick Huys.

Van Erp

Grote Kromme Elleboog 16 - Deze slijterij is al bijna 100 jaar een begrip in Groningen en omstreken. Wijn kopen bij Van Erp is een complete beleving. Met de hulp en kennis van de deskundige medewerkers, vind je er geheid een passende wijn voor elke gelegenheid. 

De Roemer

Astraat 13 - De Roemer is een sfeervolle wijnspeciaalzaak aan de Astraat. Hier kun je terecht voor wijnproeverijen en –workshops, waar de aandacht vooral ligt bij het proeven: Hoe herken je een kwalitatief goede wijn? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wat voor invloed eten heeft op wijn. Naast de wijnen worden diverse hapjes geserveerd om deze experience zo smakelijk mogelijk te maken. 
 

De Kaaskop

Zwanestraat 24 - Een bourgondische delicatessenwinkel als deze mag natuurlijk niet ontbreken in de wijnblog. Naast een ruime collectie aan kazen, vind je achterin de winkel zo'n 30 soorten wijn. Want wat past er nu beter bij kaas dan wijn? Voor deze gouden combinatie heeft De Kaaskop een passend evenement bedacht: ‘Een kaas - wijn proeverij’. Meer hierover vind je hier

Beans & Grapes

Folkingestraat 37 - Deze wijn en koffie speciaalzaak is gevestigd in één van de leukste winkelstraten van Groningen. Beans & Grapes biedt naast de authentieke wijnen en koffie nog iets extra’s aan, want in de gezellige wijnwinkel worden wijnproeverijen en wijncursussen georganiseerd. 

 


Meer lezen?


Deel deze pagina