Bomvol weekend rondom Groninginnedag

Groninginnedag? Is dat de nieuwe Koninginnedag? Nee. Maar dat het net zo gezellig gaat worden weten we wel zeker! Groningers en oud-Groningers verzamelen zich het weekend van 24 juni in de meest gezellige stad van het land tijdens deze nationale terugkomdag. De grote reünie is niet het enige wat Groningen dat weekend tot de place-to-be omtovert. De Grote Markt wordt een camping, der Aa-kerk een Jenever en Gin walhalla, de Ossenmarkt een bierparadijs en op de Vismarkt gaat er driftig gekookt worden. Maar ook buiten de stad is er genoeg te doen. We zetten het even voor je op een rijtje.

Groninginnedag, kom terug dan! (24 juni)

Oud Groningers, listen up! Zet het weekend van 24 juni maar alvast in je agenda, want de grootste reünie ooit wordt dit jaar een feit tijdens Groninginnedag. De nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen. Zo komt het oud-personeel van Soestdijk, de 3 Gezusters en de Toeter weer naar het Noorden. Weer even een biertje tappen achter de oh-zo gemiste bar. En al die oud- studenten die naar het Westen uitgevlogen zijn? Tijd om herinneringen op te halen en weer samen te genieten van de stad! Een ultieme reünie. En waar blijven we met z'n allen slapen? 

Camping op de Grote Markt

Op kruipafstand van al het leuks wat er tijdens het weekend van Groninginnedag te beleven is. Ter gelegenheid van deze bijzondere reünie wordt er op de Grote Markt een camping gebouwd waar terugkomers kunnen overnachten tijdens hun bezoek aan Groningen. Duurzame tenten met alles erop en eraan. En een katertje van al het feesten? Geen zorgen. Je kunt bijkomen in campingcafé ‘Nuchter’.

Gelijk een tent boeken! 

Jenever & Gin Festival + Chef’s table (23,24 juni)

Gin is lekker! Jenever ook. Mee eens? Bezoek dan op 23 en 24 juni der Aa-kerk! Hier vind je het beste dat Nederland op het gebied van distilleren te bieden heeft. Tientallen merken uit eigen land en de rest van de Wereld zijn aanwezig met het nieuwste op Jenever & Gin gebied. De vrijdagavond zal ook in het teken staan van de Chef’s Table. Vooraanstaande chefs worden dan uitgedaagd om lokale Groningse lekkernijen te combineren met producten van Hooghoudt. Verrassende menu’s gegarandeerd! Lees meer..

International Craft Beer Festival (24,25 juni)

Cheers, alle bierliefhebbers! De Ossenmarkt wordt voor jullie een waar paradijs, want daar organiseert Bax Bier voor het eerst het International Craft Beer Festival Groningen. Daar kun je biertjes proberen van alleen de beste en meest bijzondere internationale bierbrouwerijen. Onder andere Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Schotland, Spanje en Oostenrijk zijn vertegenwoordigd. 

Kookwedstrijd op de Vismarkt (24 juni)

Nu loopt de Grote Markt natuurlijk te ‘shinen’ met zijn camping. Maar de Vismarkt kan er ook wat van! Het welbekende Klaar Af Kook gaat de (Vis)markt op. Tijdens deze openlucht kookwedstrijd strijden 6 koks om de titel ‘Beste kok van de markt’. Culinaire hoogstandjes en veel actie.  

Mr. Mofongo presents: Leve de Groningin! (23, 24 juni)

De tovenaars van de Mofongo's Distillery hebben speciaal voor Groninginnedag een unieke Groningse Gin ontwikkeld: De Groningin. Je kunt haar vanaf vrijdagmiddag t/m zaterdagavond proeven bij Mr. Mofongo. Ze heeft een typisch Gronings karakter door haar mooie blend van kruiden en specerijen die vaak in het Hoge Noorden gebruikt worden. 

Rondleidingen en LIVE muziek in Brouwerij Martinus (24 juni)

Bierliefhebbers rollen zo van het bierparadijs aan de Ossenmarkt door naar Brouwerij Martinus (of andersom), want tijdens Groninginnedag worden er extra rondleidingen gegeven. Tevens is er vanaf 20.00 uur LIVE muziek en zullen er verschillende artiesten aanwezig zijn. 

Rapalje Zomerfolk Festival (24,25 juni)

Van boogschietwedstrijden, workshops en Highland Games voor kinderen tot ontspannen in het gras en genieten van een drankje terwijl de klanken van prachtige muziek over het veld klinken. En natuurlijk kan er altijd en overal gedanst worden! Het Rapalje Zomerfolk Festival is een feest voor iedereen. 

In de provincie Groningen

Voor wie Groninginnedag en alle andere bovenstaande pret even ontvluchten wil, is er in de provincie het weekend van 24 en 25 juni ook genoeg te doen. 

Dag van het Wad (24,25 juni)

Het feest omtrent het Waddenzee Werelderfgoed. Slapen aan de dijk onder een sterrenhemel. Ontbijten op de Waddendijk. Een kwelderwandeling of wadlooptocht onder begeleiding van een gids. Makreelvissen op de Noordzee en Deense broodjes bakken op het Waddenkwartier. Dit is de Dag van het Wad in een notendop. 

Westerwolde Wandelweekend (24,25 juni)

Wandelen langs een van de mooiste beekdalen van Europa kan tijdens het Westerwolde Wandelweekend. Ontdek bijzondere natuurgebieden, prachtige landschappen, historische dorpen, oude essen en meer. 

Hunzefestival (24,25 juni)

En voor wie dit weekend veel vertier voor de kinderen wil zit goed op het Hunzefestival. Een doe-weekend voor kids in het teken van de natuur. Dieren leren kennen in het donker, over touwbruggen lopen, waterbeestjes onderzoeken en een beverburcht bouwen. Iedereen is op 24 en 25 juni welkom in bezoekerscentrum Reitdiep tijdens het Hunzefestival

Bomvol weekend rondom Groninginnedag

Zo, bomvoller en leuker kunnen we het niet maken! Dus spreek af met je vrienden, pak je campingtas en droom alvast over de lekkerste internationale biertjes. We zien je het weekend van de 24e  juni in Groningen! 

Meer Groninginnedag 

Deel deze pagina