Koningsdag Groningen: de highlights

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen dit jaar Koningsdag vieren in Groningen. De stad pakt op 27 april extra groots uit met diverse muziekpodia, markten en feesten. Het kan dus geen kwaad om van te voren het programma door te spitten en alvast uit te zoeken waar je heen wilt. Wij helpen je graag een handje op weg met een overzicht van de leukste activiteiten.

Vrijmarkt | Noorderplantsoen

9.00 – 17.00 uur – Dit jaar geen geslenter langs de singels: dit jaar vindt de gezellige vrijmarkt plaats in het Noorderplantsoen! Dat betekent: nog meer ruimte voor kleedjes en kraampjes vol snuisterijen.

Main stage | Vismarkt

13.00 – 23.00 uur - Zoals elk jaar, is op de Vismarkt het hoofdpodium te vinden. Hier treden gedurende koningsnacht en -dag verschillende artiesten en DJ’s op, waaronder o.a. Funkanizers, Fresku, Rondé, Tim Akkerman, Orange Skyline, Di-rect en nog veel meer!

Foodfestival | Hoge der A

14.00 – 0.30 – Nieuw dit jaar: Foodfestival ‘Achter de Ellebogen’ op het Vishoekplein bij de Hoge der A. Geen zin in een ‘gewoon’ frietje of een hotdog? Hier vind je verschillende foodtrucks om iets anders lekkers te eten en te drinken. DJ ‘Radio de Koperen Hond’ zorgt voor de muzikale omlijsting.

Dans & muziek | Ubbo Emmiussingel - Hereplein

9.00 – 17.00 uur - Hou je van zingen en dansen? Dan is dit ‘the place to be!' Hier kun je meedoen aan verschillende activiteiten en genieten van shows op het gebied van muziek en dans! Uiteraard alles onder het genot van een lekker hapje en/of drankje.

Kindervrijmarkt | Westerhaven

9.00 – 18.00 uur – Dit jaar de primeur: een vrijmarkt voor en door kinderen. De kleinste marktkooplui kunnen hier naar hartenlust winkeltje spelen met écht geld. En voor de ouders een leuke manier om schuurtjes en slaapkamers op te ruimen en bovendien andere kinderen blij te maken met jullie oude speelgoed!

Gezondste Stad | Emmaplein

9.00 – 17.00 uur - Het Emmaplein staat helemaal in het teken van ‘Groningen gezondste stad van Nederland’. Hier kan iedereen genieten van gezonde hapjes en drankjes én meedoen aan leuke workshops en spellen. Een vitale activiteit voor jong en oud.

Live muziek | Zuiderdiep

15.00 – 21.00 uur – Het gezellige Zuiderdiep, met al haar kroegen en restaurants, wordt omgetoverd tot een muziekstraat waar op diverse buitenpodia live muziek gebracht wordt. Bereid je voor op een muziekprogramma met veel bands en DJ’s.

King’s Live Square | Poeleplein

14.00 – 0.00 uur – Een groot top-40 meezing- en discofestijn waar vanaf 20.00 uur non-stop een DJ de nodige hits verzorgt. Zo dans je die koningsbiertjes er dezelfde dag weer af! 

Het Familieplein | Ossenmarkt

13.00 – 19.00 uur – De Ossenmarkt is speciaal gereserveerd voor families met kinderen van 0 tot 12 jaar. De hele middag zullen hier kinderactiviteiten plaatsvinden voor de jongste oranje fans.

Kingsland Festival | Stadspark

14.00 – 12.00 uur - Niet alleen in de binnenstad, maar ook op de Drafbaan in het Stadspark kunnen dance liefhebbers helemaal uit hun dak gaan op het Kingsland festival. Armin van Buuren, Broederliefde, Sam Feldt en nog veel meer grote namen komen hier het feest maken. Moet je wel even een kaartje kopen. Meer >> 

Meer over Koningsdag 2018


Deel deze pagina