Waterplezier in groningen

Groningen verkennen kan op veel verschillende manieren. Een blik vanaf het water levert bijzondere stadsgezichten op. Zo staat je onder een aantal bruggen een verrassing te wachten, aangezien verschillende kunstenaars hun stempel daar hebben achtergelaten. En vanaf het water zie je de middeleeuwse patriciershuizen, opslagloodsen en de vele torens met hun eeuwenoude historie en geschiedenis toch eens op een andere manier.

Met de zomermaanden op de kalender wordt het hoog tijd voor wat waterplezier. We zetten een aantal bijzondere manieren om het Groningse water te beleven op een rij.

Terras op het water

Ooit uitgeroepen tot de publiekswinnaar van de Terras Top 100: het waterterras van Café De Toeter. Gelegen op een authentiek schip en met gezellige loungebanken is het hier goed vertoeven. Op de naastgelegen sloep worden verfrissende drankjes en smakelijke tapashapjes bereid. Het groen in de omgeving en uitzicht op het water geven een heerlijk buitengevoel, zonder dat je de stad hoeft te verlaten.
Meer over Café De Toeter >>

Kanoën

Voor een bijzondere kanotocht hoef je niet ver weg te gaan. Dit kun je namelijk gewoon doen in de Groningse diepen. Bij 't Peddeltje huur je in de zomermaanden je eigen kano en voor de liefhebber met een extraatje. Zo geef je het varen een extra dimensie met een puzzeltocht, of krijg je je eigen knapzak mee.
Meer over 't Peddeltje >>

Suppen

Suppen staat voor 'Stand Up Paddle' en is een van de meest populaire watersporten van de laatste jaren. Staand op een supboard en de omgeving aan je voorbij peddelend: suppen is een bijzondere manier om een stad te verkennen. En je maakt het zo ontspannen of intensief als je zelf wilt. Goed voor je lichaam is het overigens zeker, tijdens het suppen spreek je namelijk alle spiergroepen in je lichaam aan. In Groningen beleef je dit waterplezier met de SupExperience van Teuntje de Slak.
Meer over de SupExperience >>

Waterfietsen

Nergens ter wereld fietst men zoveel als in Groningen. En waarom zetten we dit niet gewoon voort op het water? Waterfietsen is sportief én gezellig. En niet te vergeten, op het water zijn er geen stoplichten waardoor je zo de Groningse diepenring doortrapt. Voor waterfietsen in de stad ben je bij 't Peddeltje aan het juiste adres.
Meer over 't Peddeltje >>

Sloepvaren

Lekker achterover leunen terwijl je Groningen vanaf het water verkent? Huur dan een sloepje en glijd door het water onder bruggen, langs de pakhuizen en voorbij andere schepen. In Groningen kun je op veel locaties in de stad en provincie terecht voor een sloep. 
Meer over sloepvaren in Groningen >>

Rondvaarten

Voor een rondvaart kun je terecht bij Rondvaartbedrijf Kool. De rederij verzorgt al jaren rondvaarten door de gracht van Groningen. Stap aan boord, kijk om je heen, luister naar de schipper en ontdek de geschiedenis van Groningen.
Meer over rondvaarten in Groningen >>

Meer inspiratie? Ook in de provincie is er op het water veel te doen. Alle informatie over de provincie beleven vanaf het water vind je op de website www.varen.groningen.nl


Deel deze pagina