Awards

Traditiegetrouw worden tijdens ESNS verschillende nationale en internationale awards uitgereikt. Doel is de bestempeling van succes binnen de muziekindustrie. Wil jij weten welke awards worden uitgereikt en wat ze betekenen? Hieronder vind je alles wat je moet weten.


EBBA: European Border Breakers Awards; prijzen van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten, die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen. De uitreiking van de EBBA vindt plaats in Martiniplaza. 
https://www.europeanborderbreakersawards.eu/nl/

De Popprijs: een prijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Popprijs is een initiatief van BV Pop en wordt uitgereikt door Buma Cultuur. 

European Festival Awards, presented by Yourope and Virtual Festivals Europe: een prijzenreeks voor de beste Europese festivals met als doel het stimuleren van de grote diversiteit van de Europese festivals. 

Buma Music Meets Tech Awards: De Buma Music Meets Tech Award werkt als een kickstarter voor startende en vernieuwende muziek gerelateerde initiatieven. Met het toekennen van deze Award wil Buma innovatie ondersteunen en de verdere ontwikkeling van nieuwe muziek gerelateerde concepten mogelijk maken.

Ijzeren Podiumdieren: Sinds 1997 reikt De VNPF jaarlijks de IJzeren Podiumdieren uit in de categorieën beste directeur, beste programmeur, beste podium en beste festival. In 2012 werd deze prijs voor het eerst tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt.

Pop Media Prijs: een initiatief ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij vooral wordt gekeken naar de bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. De Pop Media Prijs wordt aangeboden door Hogeschool InHolland.

De Veer: een prijs voor een persoon binnen de Nederlandse muziekindustrie die een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het nationaal muziekproduct.


Meer Eurosonic Noorderslag


Deel deze pagina