Eurosonic

Eurosonic is een springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Het is niet alleen een festival, maar ook een conferentie en media-event, met radio- en televisie-uitzendingen over heel Europa. Tijdens het festival worden traditioneel ook een aantal prijzen uitgereikt zoals de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de Popprijs.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals.


Programma Eurosonic

Naast de eerder aangekondigde sets van Music Moves Europe Talent Award winnaars blackwave. (be) en Pip Blom (nl) zijn ook de winnaars Albin Lee Meldau (se), AVEC (at), Bishop Briggs (gb), Lxandra (fi) en Reykjavíkurdætur (is) toegevoegd aan de Eurosonic line-up. Alle speeltijden en schema’s zijn te vinden op esns.nl/programme/ en de apps voor iOS en Android. Wil je alvast voorbereiden? Download hier de PDF met alle timetables.

De mediapartners van ESNS hebben hun aanbevelingen voor de aankomende editie ingezonden. EUT (nl) en Mavi Phoenix (at) zijn de artiesten die het meest genoemd zijn. De aanbevelingen van alle partners zijn te vinden via esns.nl/recommended.

Ondertussen is ook het programma van de ESNS-conferentie zo goed als rond. Met nog een aantal bevestigingen in het verschiet, is op de website het programma te bekijken, alsook de delegate-database.Meer Eurosonic Noorderslag


Deel deze pagina