Noorderslag

Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse popmuziek en vindt plaats op zaterdag 20 januari 2018 in De Oosterpoort in Groningen. Een hoogtepunt tijdens deze slotavond van ESNS is de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs. Het is de 32e editie van het festival, dat onderdeel uit maakt van ESNS (Eurosonic Noorderlag).


Line-up

Het belooft weer een groot spektakel te worden. Op Noorderslag vindt je optredens van o.a. $hirak, Famke Louise, Frenna, Jacin Thrill, Kenny B, Latifah, Marlene Bakker, Rondé, Sam Veldt Live, Young Ellens en natuurlijk nog veel meer artiesten. Bekijk ook de volledige line-up van Noorderslag.

ESNS is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök.


Noorderslag: al sinds 1986 een fenomeen

In januari 1986 vond de eerste editie plaats van het festival dat sindsdien Groningen in januari in zijn greep houdt. In onze mini-documentaire over Noorderslag en Eurosonic zie je hoe het festival zich steeds verder heeft ontwikkeld. Van een klein festival van een dag tot een driedaags programma dat plaats biedt aan bijna 300 bands uit alle uithoeken van Europa. >> Wil je het hele artikel lezen?


Meer Eurosonic Noorderslag


Deel deze pagina