Bierdiner Martinikerk

Bierdiner Martinikerk

Bierfestival Groningen presenteert op woensdag 19 april het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten. 

In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen speciaalbieren uit het Noorden. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen speciaalbieren uit het Noorden. Cateringbedrijf ‘De Smaak van het Noorden’ en Progress Events zullen dit grootse bierdiner ter uitvoering brengen.

Ook dit jaar zijn de biersommeliers Melissa Cole (UK) en Fiona de Lange (NL) aanwezig. Zij zorgen opnieuw voor de presentatie en begeleiding van de bier- en spijscombinaties, ondersteund door Groningse biersommeliers. Het diner wordt georganiseerd vanuit de gedachte van Dutch Cuisine door Albert Kooy in samenwerking met een denktank. Deze denktank bestaat uit horecabedrijven uit de stad en provincie Groningen, waaronder de met een Michelin Ster bekroonde Herberg ‘Onder de Linden’, Holland Casino, Robuust, de Stadstuin, ’t Zwarte Schaap, Louis XV en El Txoko. Daarnaast denken lokale brouwers, culinair expert bij Hooghoudt Laurens Speek en verschillende chef-koks van groothandels mee. Doelstelling hierbij is het laten groeien van het gebruik van streekproducten in het noorden en het ontdekken van nieuwe bier- en spijscombinaties.

De inloop op woensdag 19 april is van 18.30 uur en 19.00 uur en het diner vindt plaats tussen 19.00 uur en 22.30 uur in de Martinikerk, een van de mooiste locaties van het Noorden. Tickets voor het bierdiner kosten €85 en zijn verkrijgbaar op de website.

 

 

Deel deze pagina