Dag van het Wad

Dag van het Wad

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli viert het Werelderfgoed Waddenzee een feestje: haar negenjarig bestaan. Negen jaar geleden riep UNESCO de Waddenzee uit tot Werelderfgoed. Een bijzondere status waarmee de Waddenzee zich in een rijtje plaatst met de Grand Canyon, Great Barrier Reef, Timboektoe en de Chinese Muur. Tijdens de Dag van het Wad worden om deze reden tal van activiteiten georganiseerd. Voor bezoekers is er op actief, cultureel, culinair, kunstzinnig en educatief gebied een rijk programma samengesteld, van Den Helder tot de Duitse Noordzeekust.

Groningen
In je slaapzak onder de blote sterrenhemel slapen met het geluid van de Waddenzee op de achtergrond en ontbijten met het mooiste uitzicht? Avonturiers kunnen in Groningen slapen aan de dijk bij Noordpolderzijl, compleet met veldbedden en bivakslaapzakken. Voor kinderen is er ‘Wad for Kids ’ en een Waddenmarkt rondom het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl. Op zaterdag vindt er in Lauwersoog een uitgebreid programma met activiteiten voor jong en oud, zoals traditioneel vissen of in virtual-reality zwemmen met zeehonden. Dat is in een notendop wat je kunt ervaren aan de Groninger Waddenkust tijdens de Dag van het Wad. De hotspots in Groningen zijn Lauwersoog, Noordpolderzijl en Delfzijl. Nieuwsgierig naar het hele programma in Groningen? Neem dan een kijkje op visitwadden.nl/dag-van-het-wad.

Friesland en Noord-Holland
Paesens-Moddergat, Harlingen en de Friese Waddeneilanden zijn tijdens de Dag van het Wad in Friesland de locaties waar de activiteiten zich concentreren in Friesland. Bezoekers in Noord-Holland kunnen op Texel, in Den Helder en het Afsluitdijk Wadden Center terecht. 

Alle informatie over het programma, tijden en reserveren voor het slapen, ontbijten, wadlopen en de vaartochten, kijk op: www.visitwadden.nl/dag-van-het-wad.

Deel deze pagina