Groningen Hostcity Nationale Sportweek 2018

Groningen Hostcity Nationale Sportweek 2018

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat twee weken lang sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Van 15 t/m 29 september 2018 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. In verband met het 15 jarige jubileum is de Nationale Sportweek dit jaar twee weken lang, en overlapt hiermee de Europese Week van de Sport. Groningen is dit jaar één van de hostcities van de Nationale Sportweek.

SPORTIEVE OPENING VAN HET SCHOOLJAAR 

Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, samen met NOC*NSF, de sportieve opening van het schooljaar. We gaan alle scholen in Groningen letterlijk in beweging zetten op vrijdag 28 september. Het is dan ook European School Sports Day, dus dat wordt één grote schoolsportdag. De lagere klassen van de basischool gaan een schooltrail doen op het schoolplein of gymzaal en de groepen 7 en 8 gaan een sportieve dag beleven in het Noordlease Stadion van FC Groningen. Vier de sportieve opening van het schooljaar met ons mee en geef je school op via deze link.MELD JE

SPORTCLUB AAN! 

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! NOC*NSF toolkit helpt je om jouw club maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We geven je in een handig stappenplan ideeën voor mogelijke evenementen, handvatten voor de promotie hiervan en hebben nuttige tips voor je samengesteld. Kijk op www.nationalesportweek.nl om je sportclub aan te melden.

Deel deze pagina