Historische Dagen vol van herkenning en verwondering

Historische Dagen vol van herkenning en verwondering

Weet u nog, vroeger? Toen een bult hooi een fijne speelplek was. Een teil water en wat stokjes een wereld aan speelmogelijkheden bood?  Je uren op straat speelde met kaaibakjen, hinkelen, knikkeren en noem maar op. En als de kermis kwam, de woonwagens bij het dorp een plekje zochten en de muziek de mensen trok. Als je dan door de lucht zweefde in  de zweefmolen… Heerlijke nostalgische herinneringen, die weer boven komen tijdens de Historische Dagen op Landgoed Verhildersum Leens op 11 en 12 augustus.

De Historische Dagen brengen bezoekers van het indrukwekkende landgoed Verhildersum terug naar de tijd waarin de oogst op het Groningse Hogeland nog met de hand werd binnengehaald. Waarin de vrouwen nog oorijzers droegen en waarin de bezembinder en de kiepkerel hun werk deden.

Proef, ruik en beleef het leven van vervlogen tijden op de historische borg in Noordwest-Groningen. Oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek; alles staat in het teken van die 'goeie ouwe tijd'. Met de zweefmolen op de kermis, waar natuurlijk ook het woonwagenkamp met accordeonist, waarzegster en kwakzalver niet ontbreken, waan je je als volwassene weer even jong. De geur van versgebakken brood uit de grote oven of een geurig kopje koffie met gebak voeren je terug naar het verleden. 

Deel deze pagina