Kakhiel

Kakhiel

Op internet zijn de tekstwolkjes van Kakhiel een waar fenomeen. Dagelijks worden zijn grappige fotostrips door honderdduizenden Nederlanders bekeken. Reden genoeg voor het Stripmuseum in Groningen om samen met hem een expositie te maken.

De Kakhiel expo wordt op 24 maart geopend en is te zien tot en met 3 september. Met zo'n 450 grappen biedt de expositie urenlang leesplezier!

De grappen, die doorgaans alleen op een computer of smartphone worden bekeken, zijn nu levensgroot te bewonderen in het museum. Natuurlijk is er een grote rol weggelegd voor de tekstwolkjes zelf, want die vormen tenslotte de link met strips. In de expositie hangen op verschillende plekken de bekende zwarte wolkjes met witte teksten. De bezoeker kan er zelf onder gaan staan voor een leuke foto.

Verder biedt de expositie filmpjes, een onmogelijk puzzeldoolhof en andere gekkigheden. Ook wordt het levensverhaal van Kakhiel voor het eerst uit de doeken gedaan. Toch blijft de grappenmaker, ook na het zien van deze tentoonstelling, net zo'n groot mysterie als daarvoor.

De humor van Kakhiel is enorm populair onder studenten. Daarom organiseert het Stripmuseum samen met het Cultureel Studentencentrum Usva een ludieke wedstrijd. Deelnemers moeten zelf een leuke Kakhiel-fotograp maken op een typisch Groningse locatie. Op de website van de Usva verschijnt binnenkort meer informatie hierover.

Deel deze pagina