Krokus Kriebels

Krokus Kriebels

Na de herfstvakantie (‘Toffe Kastanjes”) en de kerstvakantie (‘Wintervuur’) staat ook de voorjaarsvakantie helemaal in het teken van het jeugdtheater. De Oosterpoort, Stadsschouwburg en het Grand Theatre veranderen tijdens Krokus Kriebels (18 t/m 26 februari) in een waar jeugdtheaterfeestje. Natuurlijk worden er ook allemaal leuke activiteiten rondom de voorstellingen georganiseerd.

Programma

Roodhapje
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen genieten van de voorstelling Roodhapje, een bijzondere bewerking van het wereldberoemde sprookje Roodkapje. Naar haar grootmoeder? Daar heeft deze Roodkapje helemaal geen zin in. En een wolf? Die heeft ze nog nooit eerder ontmoet. Het dier praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre noorden dat Roodkapje hem per abuis aanziet voor een romantische dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje. De eenzame wolf wordt gek van heimwee, maar gelukkig heeft hij een vriend gevonden in zijn eigen spiegelbeeld: de Waterwolf.

Snorro
Snorro, de gemaskerde held, gebaseerd op het veelgeprezen avonturenstuk, is nu te zien in een totaal nieuw jasje van het team achter de succesvolle familievoorstellingen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig. In deze gloednieuwe versie bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita.

Onbekend land
Ook is er Onbekend land van Het Houten Huis, een voorstelling over het overwinteren van eenzaamheid. Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post. Eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek. Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer open maakt stromen heimwee en herinneringen naar buiten…

Niet vergeten
Niet vergeten, voor kinderen van 7 jaar en ouder, is een beeldende familievoorstelling over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet. Als je oud ben, zit je er vol mee. Als je 7 bent heeft de kast voor herinneringen in je hoofd nog veel lege laatjes.

Ludopia
Voor de kleinste theaterbezoekers (van 2,5 tot 5 jaar) is er de voorstelling Ludopia. Een draaiboor, een katrol, knopjes, scharnieren, hendels en wengels: in een korte licht- en projectievoorstelling laat het lichtmannetje zien wat je allemaal kunt doen in deze interactieve kunstspeeltuin. Daarna gaan de kinderen zelf spelen en kunnen ze alles aanraken en ontdekken in de magische apparatenwereld van Wiersma & Smeets.

Deel deze pagina