Musikfest Bremen in de Der Aa-kerk in Groningen

Musikfest Bremen in de Der Aa-kerk in Groningen

Organist David Higgs geeft zaterdagavond 27 augustus een concert op het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Op het programma staan werken van onder andere Bach, Buxtehude, Sweelinck en Mendelssohn. Dit concert maakt deel uit van het festival Musikfest Bremen.

Het festival

Het muziekfestival Musikfest Bremen vindt plaats van 20 augustus tot en met 10 september. Er worden concerten gegeven door verschillende beroemde orkesten, met beroemde dirigenten en solisten. Het muziekfestival wordt met name gewaardeerd om de hoge kwaliteit van het programma en de combinatie van zowel traditionele als minder bekende muziekstukken. Onderdeel van Musikfest Bremen is het Arp Schnitger-festival. In het kader van dit festival worden er verschillende concerten gegeven op Schnitgerorgels in Duitsland en Nederland. Ook dit jaar is de Der Aa-kerk weer een van de locaties tijdens het Arp Schnitger-festival.

David Higgs

David Higgs is een van de meest toonaangevende Amerikaanse organisten. Op zijn tiende begon hij al als organist. Later haalde hij zijn master aan de Manhattan School of Music in New York. In New York was hij organist bij diverse kerken. Na zijn verhuizing naar San Francisco werd hij organist en Director of Music bij St. Mark's Episcopal Church in Berkeley, Director of Church Music Studies bij de Church Divinity School of the Pacific in Berkeley en organist bij de Temple Emanu-El in San Francisco. Higgs geeft tegenwoordig concerten over de hele wereld. Ook geeft hij regelmatig concerten tijdens (orgel)festivals of beoordeelt hij deelnemers, zoals bij het Cambridge Summer Festival in Engeland en tijdens Xavier Darasse International Competition in Frankrijk.

Tarieven

Entree: € 16,- (standaardprijs) / € 13,- (kortingsprijs voor scholieren en studenten tot 30 jaar). 
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Musikfest Bremen: www.musikfest-bremen.de

Deel deze pagina