Groningse Waddendag brengt Wad naar Stad

Groningse Waddendag brengt Wad naar Stad

Maak kennis met al het moois en smakelijks dat het Wad te bieden heeft tijdens de derde editie van de Groninger Waddendag! Op één van de mooiste plekken van de Groningse binnenstad, het historische Hoge en Kleine der A, meren op 3 oktober een aantal vissersschepen aan die de lekkerste producten vers van het wad afleveren bij de vele stands.

Streekproducten

De focus van de Waddendag ligt op streekproducten, biologische producten en lekkernijen uit het Noord-Groningse kustgebied. Zo vinden er kookdemonstraties plaats en wordt er ter plaatse vers gevangen paling gerookt. En – niet onbelangrijk - vrijwel alles wat ter plaatse wordt bereid, is te proef of te koop.

Vanaf het water

Naast smaakvolle hapjes, oud ambachten en verhalen over het verleden en de natuur van de regio is er tijdens de Waddendag ook ruimte om de stad vanaf het water te verkennen. Dat kan door te suppen (staand op een surfplank met een peddel)  of door je met een snelle rubberboot door de Groningse grachten te laten vervoeren. Ook het virtueel zwemmen met zeehonden is een beleving.

Muziek

Tijdens deze Groninger Waddendag zal een aantal (vissers)schepen aanmeren aan de Kleine der A. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de boten te bekijken en te genieten van live muziek.In de middag zijn er vier podia met optredens. Van het piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts, tot Lou Leeuw & Shiba en DAcoustic, straatmuzikanten over het evenemententerrein, een samenwerking met Hotel de Marne met het singer song writers trio Tamar Lewis, I took your name en Lars Koehoorn – bekend van Over de Vloed - en vanaf het podium bij partner De Sigaar een muzikale invulling van Stukje Beleving.

De Verhalen van Groningen

Daarnaast neemt De Verhalen van Groningen je mee door de geschiedenis van de Groninger markt. Vanaf zaterdag 1 oktober is gedurende de hele maand op marktdagen een expositie te zien over deze bijzondere geschiedenis op de Vismarkt. Op 3 oktober is er op de Vismarkt een extra marktdag! Bezoek ook het Scheepvaartmuseum, speciaal voor maandag 3 oktober geopend voor het publiek.

Deel deze pagina