World Press Photo

World Press Photo

Ook dit jaar is de World Press Photo-tentoonstelling te zien in Groningen. Deze keer niet in de Der Aa-kerk maar in de Synagoge in de Folkingestraat. Deze twaalfde editie staat in het teken van ´leren kijken´. De foto’s blijven hangen tot en met 11 december. 

Beste persfoto’s van het jaar
De tentoonstelling toont prijswinnende foto’s van de World Press Photo, een internationale wedstrijd voor persfotografie waaraan circa 6000 professionele fotografen meedoen. Uit de tienduizenden foto’s die ingestuurd worden, selecteert de jury een collectie van de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. De expositie is verdeeld in verschillende categorieën, waaronder Hedendaagse kwestiesPortrettenNatuur en Sport. Dit jaar won de Australische fotograaf Warren Richardson de hoofdprijs met zijn single Hope For a New Life. In deze foto portretteert Richardson vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije.

Randprogramma
Deze twaalfde editie van de World Press Photo-tentoonstelling staat in het teken van ‘leren kijken’ en biedt een uitgebreid verdiepend randprogramma. Met dit programma wordt dieper ingegaan op de onderwerpen van de expositie, zoals journalistieke objectiviteit, omgang met heftige nieuwsbeelden en de kracht van fotografie als medium. De randprogrammering bevat lezingen, interactieve rondleidingen, thema-avonden met muziek of theater en een expositie met foto’s van Groningen.

Praktische zaken

Openingstijden
Maandag - zondag : 10:00 -18:00
Donderdag : 10:00- 21:00
Zaterdag 26 nov & 10 dec : 14:00- 18:00

Toegangsprijzen
€7 regulier
€5 studenten (& Stadjerspas & kinderen tot 18)
€0 kinderen tot en met 11 jaar
€1 rondleiding (per persoon)

Deel deze pagina