Groningen Apps

Groningen Magazine

In het Groningen Magazine maak je onder andere kennis met de G7, zeven redenen om Groningen te bezoeken. Door middel van prachtig fotomateriaal en sfeervolle videobeelden komen stad en provincie tot leven. Bekende en inspirerende Groningers laten je daarnaast zien wat Groningen zo bijzonder maakt. Ook lees je welke festivals, bezienswaardigheden en musea je absoluut niet mag missen. Het online magazine is als app te downloaden voor je iPad. Ook op je computer is het magazine te bekijken, dit doe je op magazine.groningen.nl.

iPad: App Store


Groningen City Guide

Met de Groningen City Guide ontdek je wat de stad te bieden heeft. Van bijzondere winkeltjes tot goede restaurantjes en van de leukste evenementen tot de mooiste galerieën. De City Guide biedt inspiratie voor een middag shoppen of een avondje uit. Of plan een weekend in Groningen en zoek meteen een goed hotel. Kijk daarna wat er in de buurt te zien en te doen is, maak een selectie van je favoriete restaurantjes of cafés en sla ze op in je favorieten. Zo kom je goed voorbereid naar Groningen. Met een overzichtelijke kaart en routebeschrijving raak je nooit de weg kwijt in de stad Groningen.

Android: Google play 
iOS: App store


Groningen Routes

Met de route-app is je smartphone je persoonlijke gids! De app vertelt je op verschillende interessante locaties alles over de gebieden die je bezoekt. Sta je op een interessante plek, dan speelt de telefoon automatisch een geluidsfragment af. De kaart op je telefoon geeft duidelijk aan waar je naartoe moet. Verdwalen is dus niet mogelijk. Al je aandacht kan gaan naar de omgeving, naar al het moois dat Groningen te bieden heeft.

Android: Google Play
iOs: App Store


Ontdek Groningen

Deze app geeft een uitgebreid overzicht van de meest interessante plekken in de provincie Groningen op het gebied van cultuur, historie en landschap waarvan je het bestaan misschien niet eens afwist. Van middeleeuwse kerken en statige borgen, tot musea, kunst op straat en de meest bijzondere tuinen en hofjes. Met rond de 400 bijzondere locaties in stad en provincie Groningen, biedt de ‘Ontdek Groningen’ app een schat aan informatie, die je bezoek aan Groningen nog leuker maakt.

Android: Google Play
iOs: App Store


Uit Groningen

Met de app van Uit Groningen ben je altijd en overal op de hoogte van de culturele uitgaansagenda van stad en provincie Groningen. Bekijk in deze app de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen. Ook vind je hier het actuele last minute ticket shop aanbod en kun je meedoen aan leuke acties.

Android: Google Play
iOs: App Store


Grensland Vestingland

Ontdek met deze app alles over de geschiedenis van Groningen en Oost-Friesland (DU) tussen 1568 en 1672. Loop rond op de plek waar Lodewijk de Slag van Heiligerlee won. Ontdek waar koster Willem eigenhandig de troepen van Bommen Berend de stuipen op het lijf joeg.  Reis langs de schansen waar legers elkaar troffen. Groningen en Noord-West Duitsland kennen een groot aantal musea en historische plekken die te maken hebben met de tijd van schansen en vestingen. In deze app vind je die plekken eenvoudig terug. Een geschiedenisles 100x leuker dan op de middelbare school.

Android: Google Play
iOs: App Store

Deel deze pagina