IJsbaan Grote Markt Groningen

Grote Markt krijgt dit jaar nog grotere ijsbaan!

Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom op de Grote Markt kunnen binnenstadbezoekers dit jaar weer de ijzers onderbinden. Dit jaar is de ijsbaan niet alleen groter, hij is ook nog langer open! Vanaf 16 november t/m 7 januari kun je de grote ijsbaan bezoeken op de Grote Markt en kan er weer naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden.


Bijna 1000 vierkante meter ijs

Vorige jaar stond de grootste ijsbaan tot nu toe in Groningen, maar dit jaar komen er nog meer ijsmeters bij! De ijsbaan wordt bijna 1000 vierkante meter groot en is gedeeltelijk overdekt met een doorzichtig dak. En dat is fijn, want daardoor kan er ook bij regen gewoon geschaatst worden. De ijsbaan wordt vorozien van nog meer versiering en ornamenten en ook de omgeving van de ijsbaan zullen prachtig uitgelicht worden.Voor de allerkleinsten is er een speciaal ‘krabbelbaantje’, zodat ze op een veilige manier de eerste schreden op het ijs kunnen zetten.

De ijsbaan ligt tegen de trappen van het VVV-kantoor, dat hierdoor wordt omgevormd tot een heuse tribune. Aan de andere kant kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten te schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren.

Activiteiten

Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals curling en een ijshockeycompetitie.

Paviljoen

Wie is uitgeschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een hapje (zoals een mini-eierbal) en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan en op het mooi verlichte stadhuis.

IJsbaan op de Grote Markt IJsbaan op de Grote Markt

Prijzen en openingstijden

Je kunt dagelijks schaatsen van 9:00 tot 23:00.
Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 4,00 (eigen schaatsen) en € 7,00 (inclusief schaatshuur). Wil je vaker schaatsen? Koop dan een voordelige vijf-rittenkaart. De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari. Kijk voor meer informatie op www.groningenonice.nl


Deel deze pagina