Blog

Groningen muziekstad, 365 dagen per jaar

Niet alleen tijdens Eurosonic Noorderslag, maar het hele jaar door is Groningen een muziekstad. Dit blijkt onder andere uit de vele cafés en restaurants waar met regelmaat concerten en jamsessies - oftewel open podia - georganiseerd worden. Voor muzikanten die graag met anderen muziek maken, maar zonder meer ook voor de muziekliefhebber die geniet van een avondje spontane live muziek. Waar vind je deze concerten en sessies? We zetten hier een aantal leuke, maandelijks en soms wekelijks terugkerende muziekoptredens op een rij. 

lees het volledige artikel

Let's Gro 2018: tips van de redactie

Op woensdag 31 oktober start inspiratiefestival Let’s Gro. Vier dagen lang praten stadjers en deskundigen over het Groningen van morgen. Dit jaar staat het geluk van de Groninger centraal en wordt nagedacht over vragen als: waar word jij gelukkig van in Groningen? Wat moeten we koesteren en waar is verbetering mogelijk? Hoe kunnen we Stad en Ommeland nog mooier, duurzamer en socialer maken? Let’s Gro is een veelzijdig festival waarbij diverse lezingen, films, feesten, proeverijen en debatten worden georganiseerd. Om de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij een selectie voor je gemaakt van de leukste evenementen tijdens Let’s Gro.

lees het volledige artikel

Noorderzon 2018: de tips van Lynn

Van 23 augustus tot en met 2 september kunnen liefhebbers van muziek, dans en theater weer hun hart ophalen in het Noorderplantsoen tijdens het jaarlijks Noorderzon Performing Arts Festival. Ook dit jaar is het lastig om een keuze te maken uit het uitgebreide programma, want er is simpelweg zo ontzettend veel moois te doen en te zien. Om het je dit jaar iets makkelijker te maken, vroegen we Noorderzon kenner Lynn Zwartsenburg - die het programmaboekje zo ongeveer kan dromen - om haar persoonlijke favorieten dit jaar. Doe er je voordeel mee. Een heel fijn Noorderzon gewenst!

lees het volledige artikel

Groninger Marktendag

Op woensdag 3 oktober wordt de stad overspoeld met winkelgraag publiek. In het kader van de Tag der Deutschen Einheit (een nationale feestdag van de Oosterburen), wordt in Groningen van 9.30 tot 17.30 uur extra gezelligheid en winkelgelegenheid gecreëerd. De Groninger Marktendag houdt in dat verschillende markten, proeverijen en activiteiten zullen plaatsvinden op en rond de Grote Markt, Tussen Beide Markten en de Vismarkt. Niet alleen leuk voor de Duitse toerist, maar uiteraard ook voor de toerist in eigen stad.

lees het volledige artikel

Waar een studentje in Groningen uithangt

Elk jaar staan duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd in Groningen. De tijd die volgens vele voorgangers en ervaringsdeskundigen de mooiste tijd van je leven gaat worden. Van 13 tot en met 17 augustus wordt aankomende studenten een warm welkom geheten tijdens de KEI-week, de grootste studentenintroductieweek van Nederland. Gedurende vijf dagen maken zij kennis met hun nieuwe woonplaats, Groningen. Een excellente keuze! Wij helpen de kersverse studenten graag een eindje op weg en introduceren hier alvast de plekken waar je als student vast en zeker veel tijd gaat doorbrengen. 

lees het volledige artikel

Zomerstad Groningen

Wie deze zomervakantie in Groningen blijft hoeft zich niet te vervelen, want van 29 juli t/m 12 augustus staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Elke dag wordt er iets georganiseerd. Zo kunnen de kids deze vakantie springen op één van de 40 springkussens, knutselen in de knutselkeet of suppen door de grachten. Hier vind je een overzicht van de activiteiten. Houd deze pagina goed in de gaten want het programma wordt regelmatig aangevuld met meer informatie.  Belangrijk: alle Zomerstad activiteiten vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur.

lees het volledige artikel

Nét even anders: citytrip Groningen

Locals weten als geen ander hoe leuk Groningen is. Daarom laten we ze graag aan het woord om te vertellen wat de beste plekken van de stad zijn. Waar je het lekkerst kunt eten, waar je de verborgen pareltjes van de stad en de provincie vindt en wat de tofste evenementen zijn die in Groningen georganiseerd worden. Wil jij eens wat anders van Groningen zien? Kun je de Prinsentuin en het interieur van het Groninger Museum inmiddels wel dromen? Thomas de Jong, blogger bij I Go Groningen, bekeek een heel andere kant van de stad.

lees het volledige artikel

5x alternatieve bioscopen in Groningen

Locals weten als geen ander hoe leuk Groningen is. Daarom laten we ze graag aan het woord om te vertellen wat de beste plekken van de stad zijn. Waar je het lekkerst kunt eten, waar je de verborgen pareltjes van de stad en de provincie vindt en wat de tofste evenementen zijn die in Groningen georganiseerd worden. Groningen is een super plek voor filmliefhebbers, want naast de grote bioscopen telt de stad ook een aantal kleinschaligere, alternatieve bioscopen. Kirsten Sikkema, blogger bij I Go Groningen, vertelt je graag meer over de mogelijkheden om eens anders dan anders een filmpje te pakken in Groningen.

lees het volledige artikel

Terrassen in Groningen

Sinds jaar en dag begeven stadjers en studenten zich bij mooi weer op de vele leuke terrasjes die de stad rijk is. Bij de geringste zonnestralen klinken buiten de gezellige zomergeluiden van rammelende glazen, geklets en geschuif met terrasstoelen. In Groningen kun je uitstekend een terrasje pakken: op elke hoek van de straat dient de mogelijkheid zich aan om - als je geluk hebt - in de zon een koud glas lekkers te nuttigen. Hier vind je een selectie van fijne terrassen in de stad.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina