Rumbling Earth

Rumbling Earth

Er popt een nieuw muziekfestijn uit de grond: Rumbling Earth. Op zaterdag 9 juli vindt dit nieuwe festival plaats in de binnenstad van Groningen. De stad gaat trillen van muziek. 

Rumbling Earth wordt georganiseerd door Talentweb Groningen (TWG), een multidisciplinair netwerk van 80 young professionals. Het streven is een vergunningvrije muziekstad, zodat door toevalligheid en vrijheid de creativiteit van de Stadjer loskomt. De eerste stap is 9 juli. Op zeven plekken in de binnenstad wordt muziek geprogrammeerd: ten minste twintig acts zullen als straatmuzikanten akoestisch optreden. De rest van de tijd zijn de Rumbling Earth locaties open voor elke muzikant. De binnenstad van Groningen is je podium. 

Vorig jaar is in de zomer en tijdens Let’s Gro al een pilot gedraaid voor het festival, waarbij op een paar locaties in de stad werd opgetreden. Tijdens de eerste editie van Rumbling Earth op 9 juli wordt het aantal locaties uitgebreid: De H.N. Werkmanbrug bij het Groninger Museum, Vismarkt, Grote Markt, Poelestraat, Herestraat, het Uurwerkersplein en het Harmonieplein. 

De optredens vinden plaats in de buitenlucht en de toegang is gratis. Het festival wordt afgesloten met een afterparty in café de Warhol, (Papengang 6, Groningen). 

Deel deze pagina