Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk

Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk

Het jaarlijkse Whisky Festival Noord Nederland vindt voor de 14e keer plaats! Van 29 t/m 31 maart 2019 kun je weer terecht in de Aa-kerk om te genieten van alles wat met whisky te maken heeft. Het festival trekt traditioneel vele duizenden bezoekers naar de monumentale kerk. Het festival is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar is juist ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker.

Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn in de Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers. Er zijn belangrijke whiskyschrijvers aanwezig die hun boeken signeren. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is vrij te proeven. 

Proeverijen
Ben je een startende whiskyfanaat? Het festival biedt een ruime keuze aan prettig geprijsd arrangementen voor de nog onervaren liefhebber; een entreekaart voor een sessie naar keuze plus deelname aan een leerzame en toegankelijke proeverij, gegeven door een ervaren spreker. Voor de veteranen zijn er een aantal luxe arrangementen inclusief bijzondere proeverijen.

Der Aa-kerk
Het Whiskyfestival wordt zoals gebruikelijk weer gehouden in de Der Aa-kerk. De middeleeuwse kerk is onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen. Deze organisatie stelt monumentale gebouwen in de stad en provincie Groningen beschikbaar voor diverse activiteiten, zoals concerten, tentoonstellingen, lezingen en feesten. Monique Kremer, algemeen manager van Bijzondere Locaties Groningen, zegt over het Whiskyfestival: “Bezoekers van het festival reageren elk jaar weer enthousiast op deze unieke locatie. Een evenement als dit festival laat zien hoe je zo’n bijzonder monument op verschillende manieren kunt gebruiken. De opbrengsten gebruiken we om de monumenten open te houden en in stand te houden voor latere generaties.”

Meer informatie

 

Deel deze pagina