Groningen on Ice

IJspret op de Grote Markt

Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom op de Grote Markt kunnen binnenstadbezoekers deze winter weer de ijzers onderbinden. Vrieskou of niet, vanaf 22 november kunnen de schaatsen weer uit het vet! Vanaf die dag wordt de Grote Markt ruim zes weken lang omgetoverd tot een mega ijsbaan. Dat betekent volop zwieren en zwaaien, en dat middenin de binnenstad!


600 vierkante meter ijs

Groningen on Ice is dit jaar bijna 600 vierkante meter groot met de ijsbaan en een horecapaviljoen. Net als vorig jaar is de ijsbaan overdekt met een doorzichtig dak. Dat is fijn, want daardoor kan er ook bij slechter weer gewoon geschaatst worden. Bovendien ligt de ijsbaan tegen de trappen van het VVV-kantoor aan, die hierdoor worden omgevormd tot een heuse tribune. Er tegenover kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren. Ook in de avond kan er gewoon geschaatst worden bij Groningen on Ice. Schaatsen in het donker op sfeervolle muziek en bij mooie lichteffecten, samen swingend over het ijs. 

IJsbaan op de Grote Markt IJsbaan op de Grote Markt

Activiteiten

Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals (Grunn) curling en een ijshockeycompetitie. Elke woensdagmiddag zijn er kinderactiviteiten, met speciale kindermuziek en ook kunnen ze meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Elke vrijdagavond is het helemaal swingen geblazen: dan schalt er discomuziek uit de speakers.

Paviljoen

Wie is uitgeschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een mini-eierbal of ander hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan en op het mooi verlichte stadhuis. 


Prijzen en openingstijden

De ijsbaan is elke dag (t/m 6 januari) van 11.00 uur tot 23.00 uur geopend, met uitzondering van de feestdagen. Toegang tot de ijsbaan kost € 4,- en schaatsen zijn te huur voor € 3,50 extra. Kijk voor meer info op: www.groningenonice.nl

Webcam

Kijk live mee op de ijsbaan: 

Meer winterevenementen


Deel deze pagina