Groningen on Ice

Dit jaar nog langer ijspret op de Grote Markt

Onder toeziend oog van de Martinitoren, het eeuwenoude stadhuis en de gigantische kerstboom op de Grote Markt kunnen binnenstadbezoekers deze winter weer de ijzers onderbinden. Dit jaar is de ijsbaan niet alleen ruimer opgezet, hij is ook nog langer open! Van 16 november tot en met 7 januari kan er weer naar hartenlust gezwierd en gezwaaid worden.


800 vierkante meter ijs

Groningen on Ice is dit jaar bijna 1000 vierkante meter groot met de ijsbaan en een horecapaviljoen. Net als vorig jaar is de ijsbaan overdekt met een doorzichtig dak. Dat is fijn, want daardoor kan er ook bij slechter weer gewoon geschaatst worden. Bovendien ligt de ijsbaan tegen de trappen van het VVV-kantoor aan, die hierdoor worden omgevormd tot een heuse tribune. Er tegenover kunnen passanten toekijken vanaf een lange en brede vlonder. Vergeten schaatsen mee te nemen? Geen probleem. Het is mogelijk ter plekke schaatsen te huren. Ook in de avond kan er gewoon geschaatst worden bij Groningen on Ice. Schaatsen in het donker op sfeervolle muziek en bij mooie lichteffecten, samen swingend over het ijs. 

IJsbaan op de Grote Markt IJsbaan op de Grote Markt

Activiteiten

Op de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals (Grunn) curling en een ijshockeycompetitie. Kom dus met je collega’s, vrienden, clubgenoten of studiegenoten een avondje curling spelen. Uiteraard met mogelijkheden tot een hapje en/of drankje. Grunn Curling is curling met een knipoog. Dit wil zeggen dat het niet helemaal volgens de officiële spelregels en met de juiste spelmaterialen gespeeld wordt. Het is een combinatie van curling, jeu de boules en bowlen. Iedereen kan het, zelfs wanneer je nog nooit van curling hebt gehoord!

Paviljoen

Wie is uitgeschaatst, kan zich opwarmen in het verwarmde, en winters ingerichte paviljoen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een mini-eierbal of ander hapje en een (warm) drankje. Vanuit het paviljoen, dat wordt verzorgd door De Drie Gezusters, heb je een perfect uitzicht op de ijsbaan en op het mooi verlichte stadhuis. 


Prijzen en openingstijden

Je kunt dagelijks schaatsen van 11:00 tot 23:00.
Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 4,00 (eigen schaatsen) en € 7,50 (inclusief schaatshuur). De ijsbaan blijft staan tot en met 7 januari. Kijk voor meer informatie op www.groningenonice.nl

Webcam

Kijk live mee op de ijsbaan: 

Meer winterevenementen

Kijk op winter.groningen.nl voor nog meer tips deze winter. 


Deel deze pagina