Martinitoren

Martinitoren

Tijdens een bezoek aan de binnenstad van Groningen is de Martinitoren niet te missen. Met zijn hoogte van ruim 95 meter is het de hoogste toren in Groningen. De historische Martinitoren en Martinikerk vinden hun oorsprong in de negende eeuw, en heeft sindsdien diverse wijzigingen ondergaan.


Beklimmen

De Martinitoren telt 311 treden en is te beklimmen door bezoekers. Tijdens het klimmen is de toren van binnen te bewonderen en kom je als bezoeker langs het klokkenspel in de klokzolder. Eenmaal boven op de toren kun je genieten van het mooie uitzicht over de Grote Markt tot ver aan de horizon van Groningen.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Martinitoren en de Martinikerk begint in de negende eeuw. Rond het jaar 800 stond op deze plek een houten kerk. Houtresten daarvan zijn tijdens archeologisch onderzoek gevonden. In de eerste helft van de dertiende eeuw wordt op deze plek een bakstenen kerk gebouwd in Romanogotische stijl. Nadien onderging de kerk nog diverse wijzigingen.

Meer over de geschiedenis van de Martinitoren


Praktische informatie

De openingstijden van de Martinitoren zijn op toerisme.groningen.nl te vinden. De kaartverkoop en meer informatie zijn bij de VVV Groningen op de Grote Markt te vinden.

Deel deze pagina