Wuivend riet

Waving reed

These four reed stems were designed by René de Boer, who used an existing well at the location of his design as a starting point: the ENT clinic of the Academisch Ziekenhuis Groningen hospital. The transformed the well into a square pond with a moving reed stem at each side.

The four reed stems were made from welded brass. Their exterior is smooth and round while their interior has irregular and organic shapes. The whimsical transition from the round and austere exterior to the organic interior suggests a rupture in the stems. The stalks balance on weathering steel ‘holders’ with two points and move in the wind.

In 1987 the ENT clinic was demolished after which the sculpture went into storage for a long time. Since then it has received a new location at the Oostersingel on the UMCG hospital grounds.

kontakt

  • Oostersingel 160
    9711 XL Groningen
start navigatie

firmy w okolicy

Udostępnij tę stronę