Rodin - Genius at Work

Rodin - Genius at Work

Auguste Rodin is de grootste en meest invloedrijke beeldhouwer van de moderne tijd. Deze tentoonstelling in het Groninger Museum laat niet alleen zijn prachtige werken zien, maar toont ook het buitengewone maakproces achter een aantal van zijn bekendste werken. Met ruim 140 beelden en 20 werken op papier is 'Rodin - Genius at Work' de grootste Rodin-tentoonstelling in Nederland ooit.

De KusBalzac, De Denker en De burgers van Calais. Deze en vele andere beelden van Rodin, een van de beroemdste beeldhouwers aller tijden, zijn te zien in het Groninger Museum. Daarnaast zijn ruim 120 beelden, waaronder marmeren figuren, keramiek en gipsen en bronzen beelden, en 20 werken op papier in het museum te bewonderen; daarmee is het de grootste Rodin-expositie die tot nu toe in Nederland te bezichtigen is. Ook zijn er nooit eerder vertoonde foto’s te zien die blijk geven van de creativiteit van Rodin en wordt het buitengewone werkproces achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus, getoond.

De tentoonstelling is te bekijken in het Groninger Museum t/m 30 april 2017. Tickets zijn te koop via de website van het Groninger Museum.


Exclusief nieuw werk van Erwin Olaf

Naast de werken van Rodin zelf, is er ook een serie foto´s van Erwin Olaf te zien. Hij maakte in opdracht van het Groninger Museum een serie van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Rodin, is ook vanaf 19 november in het museum te zien. 

Rodin: Groninger Museum Vrijdagavonden

Van 25 november t/m 28 april organiseert het Groninger Museum elke vrijdagavond een extra programma rondom de tentoonstelling. Bekende Nederlanders spreken tijdens deze bijzondere avonden. Zo gaat Eric Corton in op de relatie tussen Rodin en muziek. Hij vertelt welke muziek bij de beelden van Rodin past. Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum, bespreekt Balzac en vertelt hoe Rodin andere kunstenaars inspireert. Recordopbrengsten bij veilingen is het onderwerp van gesprek op de avond dat Sasha Stone naar het Groninger Museum afreist. Stone is Deputy Director bij Sotheby’s Amsterdam. Het NNO verzorgt een concert, geïnspireerd door Rodin. Andere bekende sprekers zijn onder andere Dick Swaab, Jasper Krabbé, Stephan Sanders, Erwin Olaf, Bas Haring en Freek & Hella de Jonge. Bekijk het volledige programma van deze vrijdagavonden.


Meer over Rodin evenementen:Winter in Groningen

Naast Rodin is er deze winter nog veel meer te zien en te doen in Groningen. 


Deel deze pagina