WinterWelVaart

Wie in december op zoek is naar onvervalste winterse gezelligheid is bij WinterWelVaart in Groningen, Appingedam en Winschoten aan het juiste adres. Sfeervol verlichte schepen, een knusse kerstmarkt, live muziek en glühwein: op dit jaarlijkse evenement heerst een op en top gezellige en vooral winterse sfeer. 


WinterWelVaart Groningen

De Hoge, Lage en Kleine der A – misschien wel het mooiste stukje binnenstad – liggen tijdens WinterWelVaart Groningen helemaal vol met historische charterschepen. De schepen zijn gezellig verlicht en aan boord van de boten is een uitgebreid muziek-, theater- of kunstprogramma.

Maar ook aan wal is genoeg te beleven. Zo worden de kades omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar net even anders: in gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of die last-minute kerstinkopen. Bovendien zijn er heerlijke hapjes en drankjes en niet-te-missen snuisterijen.

Moeite met kiezen uit het overvolle programma? Lees de 8 gouden tips voor WinterWelVaart.

Bij Uit Groningen kun je terecht voor tips uit het WinterWelVaart programma voor kinderen


Reddingboot Gebroeders Luden

Ook deze editie is de historische reddingboot Gebroeders Luden weer aanwezig bij WinterWelVaart in Groningen. Zij ligt dan ter bezichtiging aan de Reitdiepkade. Ook worden er rondleidingen gegeven door de vrijwilligers. Daarnaast is een mogelijkheid om mee te varen van Lauwersoog naar Groningen door het prachtige Reitdiepdal. Kijk voor meer informatie over deze vaartocht op www.gebroeders-luden.nl.

Scheepvaartmuseum

Uitgeslenterd? Tijdens WinterWelVaart kun je een gratis bezoek brengen aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Appingedam & Winschoten

Net als vorig jaar heeft WinterWelVaart ook nu twee provincie-edities: op 28 december is Winschoten het decor van WinterWelVaart. De editie in Appingedam vond plaats op 9 december.

WinterWelVaart aan de Hoge der A. Foto: Knelis. WinterWelVaart aan de Hoge der A. Foto: Knelis.

3x WinterWelVaartMeer evenementen

Er is nog veel meer te doen deze winter. Bekijk de highlights:


Meer inspiratie?

Bekijk de winterspecial voor nog meer tips deze winter. 

Deel deze pagina