WinterWelVaart

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december vindt de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Zoutkamp, Appingedam en Winschoten op 9
december en in Garnwerd, Woltersum en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.


WinterWelVaart Groningen

De Hoge, Lage en Kleine der A – misschien wel het mooiste stukje binnenstad – liggen tijdens WinterWelVaart Groningen helemaal vol met historische charterschepen. De schepen zijn gezellig verlicht en aan boord van de boten is een uitgebreid muziek-, theater- of kunstprogramma.

Maar ook aan wal is genoeg te beleven. Zo worden de kades omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar net even anders: in gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of die last-minute kerstinkopen. Bovendien zijn er heerlijke hapjes en drankjes en niet-te-missen snuisterijen.

Moeite met kiezen uit het overvolle programma? Lees de 8 gouden tips voor WinterWelVaart.


3x WinterWelVaartMeer evenementen

Er is nog veel meer te doen deze winter. Bekijk de highlights:Meer inspiratie?

Bekijk de winterspecial voor nog meer tips deze winter. 

Deel deze pagina