Nr. 1 Fietsstad van de wereld

Nergens ter wereld is fietsen zo populair als in Groningen. Fietsen zit in ons DNA en vrijwel elke Groninger is de trotse eigenaar van een stalen ros. Zo’n 61% van alle tochtjes door de stad worden dan ook gemaakt per fiets. Dat is uniek!


Groningen is een fietsvriendelijke stad, wat betekent dat het fietsverkeer zich snel beweegt. In sommige verkeerslichten zijn regensensoren ingebouwd die fietsers voorrang geven wanneer het regent, fietspaden worden gebouwd en verbeterd en er zijn verkeerspunten waarbij fietsers uit alle richtingen tegelijkertijd groen licht krijgen waardoor schuin oversteken mogelijk wordt. Het lijkt chaotisch, maar in de praktijk werkt het perfect. Het drukste fietspad is die aan de Korreweg; deze wordt dagelijks door ruim 15.000 fietsers gebruikt.Het Hoofdstation Groningen is de plek bij uitstek om de fietsgekte van Groningen te observeren. In de fietsenstalling aan de voorzijde van het station is plek voor maar liefst 10.000 fietsen. Dergelijke bewaakte fietsenstallingen vind je overal in de stad. Handig, want helaas worden soms ook fietsen gestolen.

Echte fietsfanaten moeten eens een kijkje nemen bij Spaak, een nieuw fietscafé in Groningen. En uiteraard een fiets huren en de 20 km lange fietsroute afleggen rondom het Paterswoldsemeer!


Paterswoldsemeer Paterswoldsemeer

Deel deze pagina