Terrassen

De Groningse binnenstad kent tal van terrassen. Het begin van het terrasseizoen is altijd reden voor een feestje. Er wordt door de ‘Stadjers’ en bezoekers gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te ontspannen met een hapje of een drankje op één van de terrassen.


Neem tijdens het shoppen eens de tijd om te ontspannen op het populaire terras van de Drie Gezusters, op één van de mooiste locaties aan de Grote Markt. Of strijk eens neer op het terras van het NewsCafé, slechts enkele meters verderop, maar meteen grenzend aan de populaire winkelstraat de Herestraat. Een ander terras op de Grote Markt is de Kosterij, dit terras staat meteen onder de Martinitoren. Ook de Poelestraat is een ideale plek voor een drankje in de binnenstad.


Liever een drankje doen aan het water? Het omvangrijke terras van Café de Sigaar aan de kade van het Hoge der A biedt dan precies wat je zoekt. Niet alleen daar, maar ook op andere plaatsen in de binnenstad zijn tal van terrassen te vinden aan de kades en grachten waar je tijdens je bezoek meteen de boten kunt bekijken. 


Midden in het Noorderplantsoen vind je Flinders, een café waar je midden in het stadsgroen kunt genieten van een hapje of drankje. Neem de tijd om ook de rest van het plantsoen te verkennen, een populaire plaats voor de ‘Stadjers’ op zonnige dagen en een oase van rust buiten het drukke stadsleven.


De Groningse terrassen zijn niet alleen in de warme maanden geopend. Het is ook in de winter mogelijk om te vertoeven op het terras van de Drie Gezusters op de Grote Markt. Door de ingebouwde heaters hoef je niet bang te zijn om koud te worden. Geniet van het winterse scenario onder het genot van een kopje warme chocolademelk.

Deel deze pagina