Kunstenaars

Geertje van der Zijpp
Lage der A 12-35
Al geruime tijd heeft Geertje haar atelier op een bijzondere plek bovenin het Werkmanhuis met uitzicht over de oude binnenstad. Ze maakt sprookjesachtige vrolijke schilderijen waar vrouwen, dieren en engelen op voor komen, soms dromerig en meditatief, immer vriendelijk en positief. Er zijn veel kaarten en posters van haar werk, die in winkels in binnen- en buitenland te koop zijn. Op haar sfeervolle atelier zijn naast schilderijen, haar kaarten ook kaarsen te vinden.

Annemarie Wijffels
Lage der A 12-38
Annemarie Wijffels over haar artwork: ‘Meestal begin ik intuïtief, zonder omlijnd idee. Structuur, lijn en/of kleur zijn belangrijke middelen om signalen vanuit mijn onderbewuste vorm te geven. De basis van mijn vrije werk, is werken naar de waarneming (o.a. modeltekenen, natuurstudies).

Toos Bruins en Joke Ekkels
Lage der A 14
Op dit ogenblik maakt Toos Bruins abstracte olieverfschilderijen. Er is nog altijd vorm aanwezig, zwevende vormen, soms op en over elkaar. Belangrijk is het kleurgebruik en de manier van schilderen. Toos schildert met dunne lagen olieverf om de schilderijen zo open mogelijk te houden.

Joke Ekkels maakt objecten waarbij ze zich heeft laten inspireren door de alledaagse rollator. Ze gebruikt daarbij de meest uiteenlopende materialen; hout, metaal en (kunst)stof. Ook worden bestaande voorwerpen in de objecten verwerkt. Het resultaat: een bonte stoet vermakelijke karretjes.

Hester Schroor
Hooge der A 7
Meestal schildert Hester vrouwen en dieren,
waarbij werkelijkheid en fantasie,
mens en dier in elkaar overgaan.
Mijn zegt altijd: “sommige vrouwen
vind ik mooi, dat geldt ook voor kunst.
Hesters werk vind ik prachtig, en
iedereen mag zijn eigen vrouw mooi vinden.
Veel plezier!”

Karen Gillis
Hoge der A 19
Sieradenontwerpster Karen Gillis laat zich vooral leiden door sfeer, toeval, ongewone combinaties van materialen en experimenten. In haar recentste werk waarin ze zelf geverfde veiligheidssluitingen en pvc buis gebruikt, creëert ze ingewikkelde, organische structuren die fantasierijk zijn. Haar opvallende sieraden kunnen omschreven worden als kleurrijk en bestaan uit colliers, armbanden en ringen. De meeste sieraden zijn uniek, slechts een paar ontwerpen zijn in een zeer beperkte oplage gemaakt.

Margot van der Sluis
Hoge der A 20 E
Margo van der Sluis maakt opvallende en vooral heel draagbare sieraden. Hiervoor gebruikt zij zowel traditionele als minder traditionele materialen, variërend van parels, zilver en (half-)edelstenen  tot rubber, nylon, vilt en kunststof.

David Christiaan
Hoge der A 31
David Christiaan is een multidisciplinair kunstenaar die vooral werkt rondom het thema waarde.

Joost Doornik en Barbara van Haaften
Hoge der A 36
Joost Doornik staat bekent om zijn  schilderijen van de Groninger binnenstad die hij ter plekke schildert. Hierdoor behouden de werken een gevoel voor licht en kleur die goed afgewogen zijn. Ook zorgt deze directe manier  van werken ervoor dat de schilderijen een zekere frisheid hebben en een goed het gevoel van tijd en plaats overbrengen wat niet bereikt kan worden met andere middelen. Zijn gevoel voor traditie in de schilderkunst die hij mengt met zijn interesse in het hedendaagse straat leven geven zijn schilderijen iets tijdloos. Figuratieve schilderkunst die de beschouwer op de juiste wijze aanspreekt.

Barbara van Haaften: Net afgestudeerd aan de klassieke academie, mag ik mij nu naast musicus, ook beeldend kunstenaar noemen. Ik ben blij met een schilderij als de compositie van kleuren me wat doet. Het onderwerp is niet belangrijk, dat kan van alles zijn. Het hoeft ook niet te kloppen. Een beetje gek, scheef of half abstract is leuker dan net echt. 

Anke Slooff
Noorderhaven ZZ 1096
Al ruim vijfentwintig jaar lang tekent en schildert Anke Slooff de Noorderhaven en omgeving. De robuuste vormen en lijnen van de schepen en de uitgesproken scheepskleuren spreken haar aan en hebben geleid tot een geheel eigen stijl van schilderen. Wat begon als studie naar de waarneming in de zomermaanden in een vlot geschilderde stijl ontwikkelde zich tot een verstilde schilderstijl in steeds meer uitgesproken kleuren. Het werk van Anke Slooff is permanent te zien aan boord van M.S. Tarakan in de Noorderhaven. 

Gastexposante Francis van Dijk
Noorderhaven ZZ 1096
Kralen zijn zo oud als de mensheid. Meestal gemaakt van eenvoudig te bewerken materiaal, zoals pitten, zaden, een mooi stukje hout of voorwerpen die van nature een gat hadden (bijv. wervels of bepaalde schelpen). Men droeg kralen als sieraad, maar ook als bescherming, als amulet of uit ritueel oogpunt. Ze symboliseerden ook trouw of vruchtbaarheid of maakten deel uit van een bruidsschat en werden gebruikt als ruil- en betaalmiddel. De kleurrijke en bijzondere sieraden van Oju Ona zijn gemaakt van antieke en/of oude kralen en allemaal vertellen ze een eigen verhaal.

Kunsthandel Peter ter Braak
Noorderhaven ZZ 50
Kunsthandel Peter ter Braak is gespecialiseerd in Hollandse en Belgische figuratieve en abstracte schilderkunst uit de periode 1900-1980. Daarnaast een ruime collectie Hollandse klassiek modernen uit de periode 1930-1960.

Roxanne Monsanto en Marian Tappel
Lage der A 8
Night is not something to endure until dawn. It is an element like wind or fire. Darkness is its own kingdom; it moves to its own laws, and many living things dwell in it
  
 

 

Geertje van der Zijpp Geertje van der Zijpp
Annemarie Wijffels Annemarie Wijffels
Toos Bruins Toos Bruins
Hester Schroor Hester Schroor
David Christiaan David Christiaan
Anke Slooff Anke Slooff
Kunsthandel Peter ter Braak Kunsthandel Peter ter Braak

Deel deze pagina