Kunstenaars

Maike van der Kooij

Hoge der A 7

Het landschap, haar ruimte en haar stilte, raakt mij. Het geeft mij, letterlijk en figuurlijk, de ruimte. Ruimte om scherp en zintuigelijk waar te nemen. Ruimte ook om het ongeziene, het verborgene te verbeelden. Het is de leegte van het landschap die mij raakt. En vervolgens de vraag hoe mij te verstaan met die leegte.

Website: www.maikevanderkooij.nl

Maike van der Kooij Maike van der Kooij

Karen Gillis

Hoge der A 19

Sieradenontwerpster Karen Gillis laat zich vooral leiden door sfeer, toeval, ongewone combinaties van materialen en experimenten. Met zelf geverfde veiligheidssluitingen en pvc-buis creëert ze ingewikkelde en fantasierijke organische structuren. Haar opvallende sieraden kunnen omschreven worden als kleurrijk en bestaan uit halssieraden, armbanden en ringen. 

Website: www.karengillis.nl

Karen Gillis Karen Gillis

Margo van der Sluis

Hoge der A 20 E

Margo van der Sluis maakt opvallende maar vooral heel draagbare sieraden. Hiervoor gebruikt zij zowel traditionele als minder traditionele materialen, variërend van parels, zilver, (half-)edelstenen tot rubber, nylon, vilt en kunststof.

Website: www.margovandersluis.nl

Margo van der Sluis Margo van der Sluis

David Christiaan

Hoge der A 31

Dit is de werkplek en expositieruimte van kunstenaar David Christiaan. Hier vindt u het werk dat de afgelopen 2-3 jaar is gemaakt. Realistische gravure in staal en olieverfschilderijen zijn te bewonderen tijdens de kunstroute van de ZomerWelVaart 2017. De belangrijkste thema's in Davids’ werk zijn: Waarde en Communicatie. Achter elk werk zit een verhaal waar de kunstenaar of een medewerker u graag meer over vertelt. Welkom!

Website: davidchristiaan.com

David Christiaan David Christiaan

Barbara van Haaften & Annelies Reuter

Hoge der A 36

Barbara van Haaften oefent haar beroep uit als musicus, maar tekenen en schilderen was al van jongs af aan een bijna even grote passie. In de zomer van 2016 studeerde zij af aan de Klassieke Academie te Groningen en mag zich nu ook beeldend kunstenaar noemen. In haar olieverfschilderijen spelen kleur en een losse toets de hoofdrol.

Annelies is beeldend kunstenaar en schilder. Ze werkt bij voorkeur met olieverf op doek of paneel. Haar werk is naar de werkelijkheid. En als iedere schilder is zij op zoek maar een eigen versie van die realiteit, zowel kijkend als schilderend.

Verder zijn woorden voor haar niet zo nodig; de kijker kan zijn eigen mening vormen. Voor haar pensioen was zij leraar tekenen/ kunstgeschiedenis. Pas na haar pensioen is zij met schilderen begonnen. 

Barbara van Haaften & Annelies Reuter Barbara van Haaften & Annelies Reuter

Gastexposante Francis van Dijk

a.b. M.S. Tarakan, Noorderhaven ZZ 1096

De kleurrijke en bijzondere sieraden van Oju Ona zijn gemaakt van antieke en/of oude kralen en vertellen allemaal een eigen verhaal. Kralen zijn zo oud als de mensheid. Meestal gemaakt van eenvoudig te bewerken materiaal, zoals pitten, zaden, een mooi stukje hout of voorwerpen die van nature een gat hadden (bijv. wervels of bepaalde schelpen). Men droeg kralen als sieraad, maar ook als bescherming, als amulet of uit ritueel oogpunt. 

Gastexposante Francis van Dijk Gastexposante Francis van Dijk

Anke Slooff

a.b. M.S. Tarakan, Noorderhaven ZZ 1096

Al ruim vijfentwintig jaar lang tekent en schildert Anke Slooff de Noorderhaven en omgeving. De robuuste vormen en lijnen van de schepen en de uitgesproken scheepskleuren spreken haar aan en hebben geleid tot een geheel eigen stijl van schilderen.

Naast schilder is zij echter ook verwoed tuinier. Tijdens deze ZomerWelVaart laat zij voor het eerst een kleine serie werken zien die zij gemaakt heeft naar aanleiding van haar tuin te Vriezerhoek. Het werk van Anke Slooff is permanent te zien aan boord van M.S. Tarakan in de Noorderhaven. 

Website: www.ankeslooff.com

Anke Slooff Anke Slooff

Kunsthandel Peter ter Braak - Dubbel expositie Hester Schroor en Arseniy Pantchenko

Noorderhaven ZZ 50

Hester Schroor (Groningen, 1960) tekent en schildert vanuit haar innerlijke belevingswereld, de fantasie. Mensen en dieren, vreemdelingen en zonderlingen met varianten van haar eigen gezicht, soms echt zelfportret en heel soms een stilleven. De geportretteerden zijn vervallen maar sterk, men kan erom lachen of ervan schrikken, het is introvert en pervers.

Arseniy Pantchenko (Moskou, 1981) is gefascineerd door lichtwerking, hij bestudeert de verschillende lichtbronnen en licht. Het schilderen is voor hem een zoektocht, het verkennen van de omringende werkelijkheid. Contrasten zoals licht en donker, koel en warm, hard en zacht, natuur en cultuur, spelen een grote rol. Zijn onderwerpen zijn met name portretten, landschappen, stadsgezichten en stillevens.

Website: peterterbraak.nl

Kunsthandel Peter ter Braak Kunsthandel Peter ter Braak

Deel deze pagina