10x shared dining restaurants

Een tafel vol lekkers. Daar houden we in Groningen wel van. Niet gek dus dat hier genoeg plekken zijn waar je samen kunt genieten van een tafel vol met gerechten. En niet alleen bij de bekende tapas en sushi restaurants kun je deze gerechtjes met elkaar delen. Ga eens langs bij een van deze leuke ‘shared dining’ restaurants in de binnenstad en proef alles wat er op tafel staat.

11 Once

Oosterstraat 11 - Bij Once kun je echt authentiek Mexicaans dineren. En dat is net even anders dan het Mexicaanse eten dat wij hier kennen. Bestel allerlei lekkere ‘entradas’ om te delen en ontdek de krachtige Mexicaanse smaken. Ook de selectie van mescals en tequila’s mag natuurlijk niet ontbreken. En niet te vergeten de warme en levendige sfeer waar Mexico om bekend staat.

Lees meer

Fatoush

Damsterdiep 15 - Dat je in Groningen restaurants vindt met gerechten uit alle windstreken is wel duidelijk. Bijvoorbeeld bij Fatoush Groningen. Hier kun je heerlijk Libanees eten. Geniet van allerlei mezze: kleine, frisse en gezonde voorgerechtjes om te delen met uitgesproken kruiden en smaken. Dip je broodje in de huisgemaakte hummus en baba ganoush. Wie pakt het laatste filodeegrolletje? Natuurlijk sluit je af met typisch Libanese zoetigheden.

Lees meer

Mr. Smith’s Loft

Poelestraat 53-55 - Wie zin heeft in een avond vol met kleur is bij Mr. Smith’s Loft op de juiste plek. Hier serveren ze heerlijke cocktails en streetfood gerechten om samen te delen. Overal in het restaurant zijn gezellige hoekjes vol met planten en een vrolijk interieur. Maar ook de smaken zijn hier kleurrijk. Kies bijvoorbeeld de Amerikaanse ‘Bas Ass Burger’ en vlieg door naar Suriname voor een smakelijke roti. Hier proef je smaken vanuit de hele wereld.

Lees meer

Mechoui

Folkingestraat 38 - Bij het Noord-Afrikaanse restaurant Mechoui voeren de heerlijke smaken van de exotische specerijen en kruiden je mee naar verre landen. Met Le Souk aan de overkant beschikken ze hier altijd over verse groenten, fruit en kruiden. Hiermee maken ze de lekkerste gerechten. Op de kaart staan tal van mezze. Ideaal om samen van te genieten. Ervaar de sfeer van Noord-Afrika gewoon in Groningen.

Lees meer

Bistro Boys

Folkingestraat 46 - Bistro Boys is een echte bistrobar waar je heerlijk kunt eten in een ongedwongen sfeer. Hier neem je samen met je tafelgenoten een aantal verrassende gerechtjes om te delen. Allemaal net even anders dan anders. Van miso aubergine tot confit de canard op toast. Zet een fles wijn op tafel en je kunt de hele avond culinair genieten.

Lees meer

Konbu Streetfood

Oosterstraat 10 - Zin in authentieke streetfood gerechten uit Zuidoost-Azië? Dan ben je bij Konbu Streetfood op de juiste plek. Hier deel je samen allerlei lekkere Aziatische snacks. Van knapperige gyoza tot aan zachte buns met langzaam gegaard spek en nog veel meer. Zo lekker dat het bijna jammer is dat je de gerechten deelt. Probeer ook eens een van de bijzondere drankjes die op het menu staan.

Lees meer

Salmagundi Living

J.C. Kapteynlaan 6-8 - Bij Salmagundi Living kun je terecht voor goed eten en een goed verhaal. Ze maken hier de meest smakelijke Midden-Oosterse en mediterrane gerechten voor je klaar. ‘Nieuwe Groningers’ met ambities in de horeca vinden bij Salgamundi’s een fijne werkplek. Alles op de kaart kun je de hele dag bestellen. Laat je verrassen en ga voor de borrelplak vol Midden-Oosterse hapjes.

Lees meer

Bellami’s Bar à Manger

Grote Kromme Elleboog 13 - Bij Bellami's Bar à Manger ben je aan het juiste adres voor klassieke bistro-gerechten. Op de kaart staan originele delicatessen als rillettes en paté. En ook allerlei lekkere gerechten waarin vertrouwde klassieke smaken terugkomen. Perfect om samen te delen. Met ruim 230 wijnen op de kaart kun je Bellami’s gerust een wijnbar noemen waar je lekker kunt eten.

Lees meer

Restaurant Bla Bla

Nieuwe Boteringestraat 9 - Mediterraans en verantwoord eten in Groningen? De gerechten bij Bla Bla zijn geïnspireerd op de mediterraanse keuken. En dat geheel vegetarisch. Ook veganisten hebben hier ruime keuze. De tafel wordt gevuld met verschillende hapjes, die geschikt zijn om gezellig samen te delen. En het is niet alleen lekker en gezellig, ook nog gezond en goed voor de wereld.

Lees meer

Javaans eetcafé

Schuitendiep 33 - Liefhebbers van de traditionele Indische keuken zijn bij het Javaans eetcafé op de juiste plek. De kruidige geuren komen je gelijk tegemoet wanneer je hier naar binnen stapt. En als je aan eten delen denkt, mag een Indisch restaurant natuurlijk niet ontbreken. Ga voor een authentieke rijsttafel en proef samen van een tafel vol met smaakvolle gerechten. 

Lees meer

Meer shared dining restaurants

Dit is slechts een selectie van de vele leuke adressen waar je je eten gezellig samen kunt delen in de Groningse binnenstad. Zo zijn bijvoorbeeld ook Het Concerthuis, BOEL, Semsom, De Olijfboom, Cicci’s Cucine bar en Florentin zeker de moeite waard. Waar zien we jou binnenkort?

Ontdek ook