DRINK - Spots by locals

DRINK - Spots by locals

Voor een lekkere bak koffie of een vers getapt biertje hoef je in Groningen nooit lang te zoeken.

Het Pakhuis (Peperstraat 8-2)

In deze ‘gouwe ouwe’ nachtclub is het altijd gezellig en kun je dansen tot in de late uurtjes. Op de eerste verdieping, boven de dansvloer, bevindt zich het restaurantgedeelte. Wel even goed zoeken want Het Pakhuis verstopt zich in een donkere steeg. Hoofdgerecht: €15,-. Zondag t/m dinsdag open van 17:30 tot 22:00. Woensdag t/m zaterdag van 17:30 tot 00:00. De bar is open van maandag t/m zaterdag van 21:30 tot laat, heel laat.

www.hetpakhuisgroningen.nl

Café Kult (Steentilstraat 36/1)

Mede dankzij de alternatieve setting krijg je het gevoel dat alles hier mogelijk is. De spelletjeskast puilt uit met ouderwetse bordspellen en elke eerste dinsdag van de maand is het hier Bingoavond. Verder ben je bij Kult aan het juiste adres voor een eenvoudige maaltijd, een cocktail of het roken van een sigaretje of een ‘speciaal’ sigaretje op de eerste verdieping. Hoofdgerecht: €12,-. Bingo ticket: €3,-. Open van dinsdag t/m zondag van 16:00 tot 03:00.

www.cafekult.nl

Brouwerij Martinus (Kostersgang 32-34)

Brouwerij Martinus is een familiebedrijf waar jongste zoon Martijn het bier brouwt. De brouwerij met café en restaurant is gevestigd in een monumentaal industrieel pand in de binnenstad van Groningen. Hier kun je een rondleiding met bierproeverij doen, luisteren naar live muziek en op donderdag, vrijdag en zaterdag genieten van heerlijk eten. Tip: alle biertjes zijn te krijgen in groot en klein formaat. Dagschotel: €14,50. Hoofdgerecht: €18,-. Tour: €10,-. Donderdag en vrijdag open van 15.30 tot 00.00. Zaterdag van 14.00 tot 00.00. Zondag van 14.00 tot 20.00. 

www.brouwerijmartinus.nl

De Drie Gezusters (Grote Markt 36/39)

‘De Drie’ is met een gigantisch doolhof van diverse barretjes, gangen en trappenhuizen het grootste café van Europa. Van zondag t/m vrijdag open van 10:00 tot laat. Op zaterdag open vanaf 09:00.

www.driegezustersgroningen.nl

De Gym (Oosterstraat 13a)

De Gym bestaat uit enerzijds de alternatieve club OOST en anderzijds koffieshop Bed. In OOST verzorgen Dj’s  hits op het gebied van house, techno, disco en funk voor een actieve uitgaanssfeer. Koffieshop Bed is daarentegen een ultieme chill hangout waar hipsters komen om te studeren of te relaxen. OOST is vrijdag en zaterdag open van 23:00 tot 06:00. Bed is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00. Op vrijdag kun je er ook een warme maaltijd krijgen voor €3.50.

www.gymgymgym.nl

Vera (Oosterstraat 44)

Ooit was dit een studentenvereniging maar tegenwoordig is Vera een alternatief podium dat hoog op de ranglijst van landelijke muziekpodia staat. Vera heeft een goed imago, een te gekke line-up en zeer herkenbare posters waarmee ze optredens groots aankondigen. Leuk weetje: U2 en Nirvana hebben hier opgetreden voordat ze bekend waren bij het grote publiek!

www.vera-groningen.nl

Pacific (Oosterstraat 65)

Deze Australische pub is dé place to be voor de internationalen onder ons. Hier kun je op woensdag rugbywedstrijden kijken op groot scherm, onder het genot van een betaalbare cocktail en lekker eten. Hoofdgerecht: €17,-. Dinsdag t/m vrijdag open van 17:00 tot 02:00. Op zaterdag geopend vanaf 16:00.

www.pacific-groningen.nl

Café De Oude Wacht (Gedempte Zuiderdiep 3-5)

Dit café is in 1955 geopend door niemand minder dan Freddy Heineken himself, de oprichter van Neerlands meest befaamde biermerk. Ironisch genoeg schenkt dit café acht bieren van de tap, waarvan welgeteld nul van Heineken. Naast een ruime keus aan tapbieren, kun je er ook kiezen uit maar liefst twintig verschillende wijnen. Hoofdgerecht: €11,-. Lunch: €6,-. Maandag t/m zaterdag geopend van 11:00 tot 00:00. Op zondag open tot 23:00.

www.oudewacht.nl

Barrel (Haddingestraat 27)

Barrel wijn is de eerste wijnbar in Groningen. Met meer dan vijftien wijnen per glas en vierhonderd wijnen per fles, is er meer dan genoeg keus voor elke wijndrinker. Wijnproeverij: €18,-. Maandag open van 19:30 tot 23:00. Donderdag t/m zaterdag van 17:00 tot 00:00. Zondag open tot 20:00.

www.barrel-wijn.nl

Buckshot Café (Gedempte Zuiderdiep 58)

In dit cafe speelt muziek een grote rol. Buckshot is de trotse initiator van vele moderne soul-, funk- en jazzconcerten. Maandag t/m woensdag open vanaf 16:00. Donderdag t/m zondag open vanaf 14:00.

www.buckshotcafe.nl

Café De Wolthoorn & Co (Turftorenstraat 6)

Dit is niet zomaar een bruin biljart café. De Wolthoorn werd in 2008 uitgeroepen tot de beste kroeg van Nederland! Je kunt er ook altijd terecht voor een goed gesprek over maatschappelijke kwesties want deze kroeg is zeer geliefd bij lokale politici. Van zondag t/m donderdag open van 16:00 tot 01:00.Vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 02:00.

www.cafewolthoorn.nl

Belgian Café de Pintelier (Kleine Kromme Elleboog 9)

In dit biercafé vind je het grootste assortiment aan de lekkerste biertjes van onze zuiderburen. Honger van al die lekkere biertjes? Omdat wij Nederlanders zo trots zijn op onze snacks, vind je op de borrelkaart de geliefde Hollandse borrelgarnituur. Bier: €5,-. Zondag t/m woensdag open van 15:00 - 02:00. Donderdag t/m zaterdag tot 03:00.

www.depintelier.nl

De Uurwerker (Uurwerkersplein 1)

Meng je tijdens de lunch, borrel of het diner tussen de Groningse studenten en jong werkenden. Dit is een perfecte plek om te werken of studeren: je kunt ongestoord je gang gaan omdat je je drankjes en eten zelf aan de bar moet bestellen. Lunch: €7,-. Pizza: €9,-. Hoofdgerecht: €13,-. Dinsdag t/m vrijdag open vanaf 10:00. Zaterdag t/m maandag vanaf 12:00.

www.uurwerker.nl

Grand Café-Restaurant Mr. Mofongo (Oude Boteringestraat 26)

Hier kun je op de begane grond lunchen, ontbijten, koffie drinken en dineren. De menukaart is zo uitgebreid als de wereldreizen die Mr. Mofongo maakt om jou ’s werelds lekkerste gerechten te laten proeven. Op de eerste verdieping bevindt zich de bar en destilleerderij waar Mr. Mofongo’s  eigen sterke drank wordt geproduceerd. Het drankassortiment achter de bar reikt tot aan het zeven meter hoge plafond, waardoor assistentie van een indrukwekkende robotarm uitermate goed van pas komt. Hoofdgerecht: €17,-. Dagelijks open vanaf 11:00.

www.mofongo.nl

Café De Drie Uiltjes (Oude Ebbingestraat 47)

In dit café worden op zaterdagavond alle stoelen en tafels aan de kant geschoven en verandert de bar in een grote dansvloer waarop de hele nacht door gedanst kan worden. De Drie Uiltjes kent namelijk geen sluitingstijd. Met lekker weer kun je er ook heerlijk in de tuin zitten. Zondag t/m donderdag open vanaf 16:00. Op vrijdag en zaterdag vanaf 14:00.

www.3uiltjes.nl

Pubquizen

De pub quiz is een populaire activiteit onder studenten en uitermate goed te combineren tijdens het bier drinken. Het gaat als volgt: met een groep vrienden neem je het op tegen andere teams door vragen te beantwoorden over muziek, sport, kunst, actualiteiten en topografie. De pub quiz in De Toeter is zowel in het Nederlands als in het Engels. Andere kroegjes waar je drink- en denksport kunt combineren zijn De Doos, Het Catshuys, De Pels en De Oude Schans.

www.cafedetoeter.nl/quiz / www.cafededoos.com / www.cafehetcatshuys.nl / www.deoudeschans.nl 

Simplon (Boterdiep 69)

Of je nu houdt van rock, rap of dance: bij Simplon kom je aan je muzikale trekken. Dit poppodium heeft twee zalen en een gezellig café waar elke maand een andere kunstenaar exposeert. De prijzen en openingstijden variëren per evenement.

www.simplon.nl

Noord Nederlands Toneel (NNT, Bloemstraat 38) & Noord Nederlands Orkest (NNO, Trompsingel 35)

Het NNT en het NNO zijn Gronings trots op het gebied van cultuur. Toneelgroep NNT is bekend om haar sociaal kritische stukken die het publiek vaak een sprankeltje hoop in duistere tijden geven. Het NNO kenmerkt zich met name door verrassende en originele composities en samenwerkingen.

www.nnt.nl / www.nno.nu/concerten

Paradigm (Helsinkistraat 6)

Deze technofabriek met invloeden uit de Berlijnse techno-scene is de beste underground club in de Benelux. In 2017 zal deze sfeer zich voortzetten in de nieuwe locatie op het oude Suikerunieterrein. 

www.paradigm050.com/nl/

Café de Minnaar (Kleine Rozenstraat 64)

In dit knusse buurtcafé meng je je gemakkelijk tussen buurtgenoten. Spelletjes spelen, diepzinnige gesprekken voeren, borrelen: bij café De Minnaar kan en gebeurt het allemaal. Dagelijks geopend van 16:00 tot 02:00.

www.deminnaar.nl


Deel deze pagina